«Το εισιτήριό μας για τις διαπραγματεύσεις είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου»

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ως τη «μάχη των μαχών» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τις διαπραγματεύσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ τόνισε ότι «το εισιτήριό μας για τις διαπραγματεύσεις είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».
Ο κ. Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους για να περιγράψει την κρισιμότητα των στιγμών
και κατ' επέκταση για να αφυπνίσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εν όψει της ψηφοφορίας, εξήγησε ότι: «Η στιγμή είναι τώρα! Πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα της στιγμής για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Αυτό σημαίνει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τίποτε λιγότερο».
Ο υπουργός επισήμανε ότι χωρίς την εφαρμογή των μέτρων του πολυνομοσχεδίου «δεν κλείνει ο προϋπολογισμός του 2011 και δεν μπορεί να υλοποιηθεί αυτός του 2012», παρατήρησε ότι «κάθε κεφάλαιο του πολυνομοσχεδίου φέρνει μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσαν ένα χρόνο κοινοβουλευτικού διαλόγου και καμιά δεκαριά χρόνια διαλόγου με την κοινωνία».

Χαρακτήρισε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «Σίσυφο, που κουβαλάει στις πλάτες της όλα τα λάθη του παρελθόντος» και απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση είπε ότι «κάποιοι νομίζουν ότι, επειδή υπάρχει αποφασισμένη κυβέρνηση και ΚΟ, μπορούν αζημίως να παρουσιάζονται ως δημαγωγοί, να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα...».

«Το δράμα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «είναι ότι πρέπει να πείσουμε ότι αυτές οι δύσκολες καταστάσεις είναι αναγκαίες για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία».

«Πρέπει να πουμε στο λαό την αλήθεια που του κρύψαμε. Η αλήθεια δεν είναι απλά επαναστατική, εείναι όρος επιβίωσης» εξήγησε και δήλωσε ότι χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο «με νέους και αξιόπιστους εταίρους... ΜΜΕ, δικαστική εξουσία, πρόσωπα επιρροής, συνδικαλιστές, ακαδημαϊκοί πρέπει να πούμε όλοι μαζί τη νέα εθνική αφήγηση υπό συνθήκες εξαιρετικής δυσκολίας».

Να σημειωθεί ότι η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου θα διεξαχθεί στη Βουλή στις 8 το βράδυ της Τετάρτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα
«Το, »,«to, »