Την Κυριακή η Ψήφος Εμπιστοσύνης

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Θα προηγηθεί στις 18.30 της Παρασκευής η ορκωμοσία των βουλευτών που δεν είχαν ορκιστεί.

Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί θα γίνει η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Σίμου Κεδίκογλου ως υφυπουργού παρά τω
Πρωθυπουργώ, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Μαζί τους θα ορκιστεί επίσης ως υφυπουργός Εξωτερικών ο Κώστας Τσιάρας, ο οποίος θα ειδικεύεται σε θέματα απόδημου ελληνισμού.

Την ίδια μέρα, στις 13.00, ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής της τρόικας μαζί με τον κ. Στουρνάρα, ενώ θα προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του κλιμακίου με τον υπουργό Οικονομικών στις 11.00.

Αύριο Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να υπογράψει τις αρμοδιότητες των υπουργών, καθώς ολοκληρώθηκε η υποβολή των προτάσεων των υπουργών για τους τομείς που πρέπει να αναλάβουν.

Όπως έγινε γνωστό, είναι έτοιμα και τα Προεδρικά Διατάγματα για τις συγχωνεύσεις, την επανίδρυση ή και τις αλλαγές σε ονομασίες υπουργείων.

Καταργούνται οι Ειδικές Γραμματείες

Με εντολή του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών στο δημόσιο τομέα και ανασύνταξης του κρατικού μηχανισμού. Η ανασυγκρότηση των όποιων γραμματειών και επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση.

Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για Ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ

Στην Ουάσινγκτον, δύο μέρες πριν την επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε πως οι συζητήσεις των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα θα καταγράψουν τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Θα δούμε τι έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα