Τι θέλουν νας μας πούν;

Αγαπητέ,
ομολογώ ότι δεν μου ταιριάζει η αισθητική Χελάκη και το έτσι νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε, Εκ του μη όντως δημιουργήθηκε ένα πολιτικό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ενώ
θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό ποδοσφαιρικό γεγονός.
Κι ενώ το θέμα ξεκίνησε από ορισμένες ελληνικές αθλητικές εφημερίδες και ορισμένους αθλητικούς σχολιαστές, οι γερμανικές εφημερίδες και οι αθλητικοί σχολιαστές, θεώρησαν ότι πρέπει να δώσουν ένα ακόμα χαστούκι στους "αυθάδεις" Έλληνες που πρέπει να τους κατατροπώσουν την
Παρασκευή.
Ήταν τόσο το πάθος , ίσως και το μένος τους, να τα βάλουν με μια μικρή χώρα για να τη συντρίψουν, ώστε δεν δίστασαν να το πουν και στις εφημερίδες τους, χλευάζοντας τους φτωχούς Έλληνες που δεν μπορούν να κερδίσουν στο ποδόσφαιρο τους ευημερούντες Γερμανούς.
Το χειρότερο, όμως, βρίσκεται αλλού. Τους Γερμανούς χούλιγκανς ακολούθησε η Καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ και τους νομιμοποίησε. Αρχικά είχε πει ότι δεν θα είναι την Παρασκευή στο Γκντανσκ στα προημιτελικά του Euro, όπου η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία, για την πρόκριση στα ημιτελικά.
Στο τέλος ειδοποίησε ότι θα παραστεί στα προημιτελικά, για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές
της εθνικής Γερμανίας, που δεν είναι όλοι Γερμανοί (ή μήπως γι αυτό;) να ποδοπατήσουν την αδύναμη και "πεινασμένη Ελλάδα".
Ίσως η κ. Μέρκελ θεωρεί ότι έχει υποστεί ήττα στο ελληνικό θέμα και αναζητεί εκδίκηση.
Αλλά την απάντηση μπορεί να την πάρει από τον μεγάλο συμπατριώτη της Φρειδερίκο Νίτσε, ο οποίος στη "Γέννηση της τραγωδίας", είχε πει ότι "κανένας δεν βρήκε το κώνειο για να απαλλαγεί από τους Έλληνες".
Και προφανώς δεν το βρήκε ούτε η φράου Μέρκελ. Ακόμα κι αν η Γερμανία πάρει την πρόκριση σε βάρος της Ελλάδας, πρέπει να ξοδέψει όλα τα αποθεματικά της Γερμανίας για πολλούς αιώνες και ακόμα δεν θα μπορέσει να βρει το "κώνειο".
Δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία της κ. Μέρκελ...
Keywords
Τυχαία Θέματα