Τι θέλει να μάθει ο Κρεμαστινός για τα Οικονομικά του ΠΑΣΟΚ;

Έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ο Δ. Κρεμαστινός
Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, για να συζητηθούν τα οικονομικά του Κινήματος ζητεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου και γνωστός καρδιολόγος Δημήτρης Κρεμαστινός. Αφορμή πήρε από την πρόσκληση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προς τους βουλευτές να συνεισφέρουν
από 5.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μη πληρωμής δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Κίνημα.
Ο κ. Κρεμαστινός, γνωστός “σφιχτοχέρης” αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό και ζητεί συνεδρίαση της Κ.Ο. για να συζητηθεί το θέμα. Υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και ζητεί να δοθούν εξηγήσεις που πήγαν τα χρήματα που πήρε το ΠΑΣΟΚ, μη αρκούμενος, προφανώς, στα στοιχεία των ισολογισμών που έχουν κατατεθεί στην εφορία και έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, πάντως, δείχνει να είναι βουλευτής παλαιάς κοπής, της εποχής της προδικτατορικής Ένωσης Κέντρου, όπου για όλα συζητούσε και αποφάσιζε η Κ.Ο. Στο μεταξύ, όμως, μετά τη μεταπολίτευση, τα κόμματα απέκτησαν σύγχρονη οργάνωση και εξέλεξαν όργανα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Και σε κανένα κόμμα (εδώ ή αλλού) η αρμοδιότητα για τα οικονομικά δεν ανήκει στις Κ.Ο. των κομμάτων, αλλά σε συλλογικά όργανα (η Κ.Ο. δεν είναι όργανο, γιατί, για παράδειγμα, από την Κ.Ο. έχει αποδειχτεί ότι αποχωρούν μέλη της και πηγαίνουν σε άλλο κόμμα, κάτι που σπανίως συμβαίνει με τα στελέχη των κομματικών οργάνων) όπως η Κεντρική Επιτροπή, το Εθνικό Συμβούλιο κλπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα