Θύελλα Κορυφής στο ΥΕΘΑ

Κρίση στην κυβέρνηση, αν ξεπεράσει τη δοκιμασία με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την τρόϊκα, είναι πολύ πιθανό να προκύψει με αφορμή την αθωωτική απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού, που έκρινε τη συμπεριφορά του αρχηγού των Ευέλπιδων, ο οποίος υποχρέωσε τους υπ αυτόν εκκολαπτόμενους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου να τραγουδήσουν τον ύμνο της χούντας. Σύμφωνα με την απόφαση του πειθαρχικού, ο συγκεκριμένος αρχηγός των Ευελπιδων, προέβη στην πράξη του αυτή, για να
τονώσει το ηθικό των ανδρών του, και για… να αποδομήσει τη χούντα.
Η πρόκληση προς το δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων είναι πρωτοφανής και εγείρονται μεγάλα ερωτήματα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι η ηγεσία του δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις για να γίνει αποδεκτή η προσβλητική για τους Έλληνες πολίτες δικαιολογία του αρχηγού των Ευελπίδων. Οι ίδιες πηγές δεν κατονομάζουν κανένα πρόσωπο που άσκησε πιέσεις, αλλά από τις περιγραφές είναι φανερό ότι πρόκειται για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Αβραμόπουλο κινείται και ο ΛΑΟΣ, στελέχη του οποίου έλεγαν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υποβάλουν ερώτηση στη Βουλή, για την άθλια αυτή απόφαση, αλλά θα την επαινέσουν.
Η δημοσιοποίηση της απόφασης του πειθαρχικού, δεν ευαισθητοποίησε κανένα από τα κόμματα. Τα κόμματα της αριστεράς την αγνόησαν παντελώς. Στο ΠΑΣΟΚ το θέμα έχει τεθεί και συζητούνται οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, αλλά λόγω της συμμετοχής του κ. Παπανδρέου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και του μείζονος θέματος που αντιμετωπίζει, αυτή τη στιγμή, η χώρα, δεν έχουν υπάρξει ενέργειες ή αποφάσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης προτίθεται να ζητήσει την παραπομπή του θέματος στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, ερχόμενος σε αντιπαράθεση ή και ρήξη με τον κ. Αβραμόπουλο, που δείχνει να αποδέχεται τις εξηγήσεις του κ. Φαραντάτου, όπως τις δέχθηκε και το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και, με ψήφους 3-2, εξέδωσε αθωωτική απόφαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα