Τετάρτη το νεο κυβερνητικό σχήμα - η ΝΔ προς "δικό της" Πρωθυπουργό

ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ
Ε.Βενιζέλος σε δημοσιογράφους: «Εγώ πάω να κοιμηθώ τώρα»!
Δημοσιογράφοι: Τι γίνεται κ.Αντιπρόεδρε; Τι νεώτερα;
Ε.Βενιζέλος: «Εγώ πάω να κοιμηθώ γιατί πρέπει να επιβιώσω κιόλας…».
Παράλληλα -
όπως μετέδωσε και ο Μ.Ιγνατίου - στο ΔΝΤ δεν θέτουν τώρα ως όρο τις έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, αλλά θα περιμένουν τον σχηματισμό της κυβέρνησης και τις δηλώσεις της στη βουλή και μετά θα τοποθετηθούν(ικανοποιώντας προφανώς και τις δηλώσεις του Α.Σαμαρά, έναντι του Ο.Ρεν, που εκφράζει την Ε.Ε....).
Οπως μόνο το i-R έγραψε απο το απόγευμα, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού και της σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη, όπως και η ορκωμοσία των λίγων μελών που θα μπούνε(4-5) - μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, παρά τα όσα μεταδίδουν τα διάφορα μέσα ενημέρωσης, η Ν.Δ. φέρεται να κλίνει υπερ της άποψης οτι η πολιτική τη συμμετοχή στη νεα κυβέρνηση θα εξαντληθεί στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, που θα είναι στέλεχος της. Αντίθετα, υποχώρησε η άποψη που έλεγε οτι υπο τον κ.Παπαδήμο θα έπρεπε να μετέχουν 5-6 υπουργοί της ΝΔ στην "καθημερινή διαχείριση" επί μήνες. Αντίθετος με τους σχεδιασμούς στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του κ.Παπαδήμου, είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Ε.Βενιζέλος, ο οποίος επιθυμεί να συνεχίσει στο υπουρείο Οικονομικών.
* Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε - στο Μεγκα - οτι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νεα κυβέρνηση και εαν της προταθεί θα μετέχει σ΄αυτήν.
Keywords
Τυχαία Θέματα