Τα συνδικάτα της Αυστραλίας προειδοποιούν

'Ενα από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Αυστραλίας προειδοποίησε την κυβέρνηση της Τζούλιας Γκίλαρντ ότι θα αποσύρει την υποστήριξη του στην επιβολή φόρου κατά της ρύπανσης, αν διαπιστωθεί πως θα χαθεί έστω και μια θέση εργασίας.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Australian Workers Union, Πόλ Χόους, ήταν ξεκάθαρος:

"Θέλουμε να βεβαιωθούμε πως εξαιτίας ου φόρου αυτού δεν θα χαθεί καμιά θέση εργασίας. Διαφορετικά θα ταχθούμε εναντίον του".

Η συγκεκριμένη θέση του κ. Χόους αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την κ. Γκίλαρντ, δεδομένου ότι ήταν από τους
πρώτους που έσπευσαν να την στηρίξουν όταν ανέτρεψε τον πρώην πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο για τον φόρο ρύπανσης, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην στήριξη των εργατικών συνδικάτων. Αν ταχθούν εναντίον και τα συνδικάτα, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Η κ. Γκίλαρντ ελπίζει το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί έως τον Οκτώβριο και ο φόρος να επιβληθεί από την 1η Ιουλίου του επόμενου έτους.

Στο μεταξύ μια νέα, ανεξάρτητη έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες δείχνει ότι η λεγόμενη "πράσινη ενέργεια", οδηγεί σε αύξηση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αυστραλία.

Η παραγωγή "πράσινης ενέργειας" αυξάνεται στην Αυστραλία αλλά αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που προτείνεται να αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 18.1% στη Νέα Νότια Ουαλία, από την 1η Ιουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα