Σύνοδος των χωρών του Συμβουλίου

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου είχαν σύνοδο στο Αμπου Ντάμπι με αντιπροσωπεία του καθεστώτος της Υεμένης σχετικά με τα μέσα που πρέπει να βρεθούν για να καταστεί εφικτή μια πολιτική λύση στην κρίση που έχει αναστατώσει τη χώρα.

Καμία δήλωση δεν έγινε στην αρχή της συνόδου που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι παρουσία όλων των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου και της αντιπροσωπείας της Υεμένης της οποίας ηγείται ο Αμπντέλ Καρίμ αλ Ιριάνι, σύμβουλος του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Την Κυριακή οι επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου ( Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Ομάν, Κατάρ και Κουβέιτ) συνάντησαν στο Ριάντ μια άλλη υεμενίτικη αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της μεσολαβητικής τους προσπάθειας για την επίλυση της κρίσης στην Υεμένη.

Η αντιπολίτευση στη χώρα πάντως επιμένει στην αποχώρηση του κ. Σάλεχ ο οποίος δεν δείχνει να ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η βία και η εξέγερση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει το θάνατο 130 πολιτών και τον τραυματισμό δεκάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα