Συνεννόηση πριν ή σύγκρουση;

Καθώς όλα παραμένουν "ρευστά" στο ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης του οποίου η απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ "είναι σε ισχύ", μιλώντας χθες το βράδυ στο Mega (και στην εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη) είπε οτι θα πρέπει να υπάρξει μια "άτυπη συνενόηση" των κορυφαίων στελεχών του κινήματος που θα ήθελαν ή εν δυνάμει μπορούν να διεκδικήσουν την Προεδρία, για να διερευνηθεί κατα πόσο μπορεί να υπάρξει συνεννόηση
και ενδεχομένως μια υποψηφιότητα. Γιατί προέχει η ενότητα και η επανεκκίνηση και του ΠΑΣΟΚ. Εαν αυτό δεν καταστει εφικτό, τότε "ασφαλώς θα υπάρξει αναμέτρηση". Πάντως μετά την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας στις Βρυξέλλες για το χρέος της χώρας, επιταχύνονται όλες οι εξελίξεις.

Γράφει στο ρεπορτάζ της στο ΒΗΜΑ η Δ.Κρουστάλλη:
«Ανακατατάξεις δυνάμεων σημειώνονται στο ΠαΣοΚ όσο καθυστερούν οι εκλογές για την αλλαγή ηγεσίας. Ο αναβρασμός υπάρχει κυρίως στην πρώην «παπανδρεϊκή» ομάδα, η οποία αδυνατεί προς το παρόν να βρει κοινό βηματισμό. Οι διαγραφές από την ΚΟ του κ. Χ. Καστανίδη, τη κυρίας Λούκας Κατσέλη και άλλων βουλευτών, οι οποίοι διατηρούσαν κριτική στάση απέναντι στο μνημόνιο, άνοιξαν από τη μια πλευρά το δρόμο για νέες εκφράσεις εντός ή εκτός ΠαΣοΚ και από την άλλη τη συζήτηση για την μελλοντική ταυτότητα του κόμματος.

Ο κ. Χρ. Παπουτσής με τις κινήσεις του ενισχύει τη φημολογία για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ. Την ίδια ώρα ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, με τον οποίο είχαν παράλληλο κομματικό βίο για πολλά χρόνια, με επιστολή του προς τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Μιχ. Καρχιμάκη παραιτήθηκε από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου διατυπώνοντας αιχμές κατά πάντων.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε διαμηνύσει ότι σε μια ενδεχόμενη διαμάχη Ευ. Βενιζέλου - Ανδ. Λοβέρδου θα στήριζε τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών. Η συμπόρευση των δύο πολιτικών άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού και τώρα ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος ορίζει μια συμπαγή ομάδα περίπου 50 ατόμων στο Εθνικό Συμβούλιο, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο.

«Εγώ μένω με τις θέσεις μου, δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα και ιδίως όσοι νιώθουν ...Τσώρτσιλ και πιστεύουν ότι έχουν τη λύση για να σώσουν την πατρίδα. Γκρουπούσκουλο δεν θα γίνω, ούτε εντός ούτε ΠαΣοΚ», δηλώνει στο «Βήμα». Επισημαίνει, επίσης, ότι θα δώσει τη μάχη στο συνέδριο για την επικράτηση των θέσεων του και των στελεχών που τις εκφράζουν στα όργανα του ΠαΣοΚ. Εκτιμά ότι η μάχη κατά των δυνάμεων που εκφράζουν νεοφιλελεύθερες απόψεις θα είναι η μεγαλύτερη που έχει διθεί στο κόμμα. «Αν χάσουμε θα πάμε στο σπίτι μας. Αν κερδίσουμε δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθούν οι αρχές και οι αξίες του ΠαΣοΚ», τονίζει.

Παράλληλα, προτού ακόμα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται διάφορα μέτωπα, τα οποία δεν συνδέονται κατ΄ανάγκη μεταξύ τους. Η επιστολή που έστειλε ο κ. Παπουτσής στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, για την αποτελεσματικότητα των οικονομικών Αρχών, ερμηνεύτηκε ως άσκηση κριτικής απέναντι στον κ. Βενιζέλο, παρότι ο υπουργός Πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα