«Στο πανί και στο γυαλί» στο θέατρο Μπάντμιντον

Το καλοκαίρι του 2011, όπως, άλλωστε και το περσινό, το Θέατρο Badminton βγάζει τραπεζάκια έξω, και παρουσιάζει 16 συναυλίες, που αντλούν τη θεματολογία τους από τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ο αύλειος χώρος του Badminton μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές
με την παρουσία καταξιωμένων ερμηνευτών αλλά και νέων καλλιτεχνών του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Συναυλίες που αντλούν τα θέματα και το υλικό τους από τραγούδια που έγιναν γνωστά από τη μεγάλη οθόνη, αλλά και τη μικρή και που τα τελευταία 35 χρόνια κράτησε τη λάμψη τους ζωντανή και τα έκανε γνωστά στις νεότερες γενιές.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, του οποίου η μουσική παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου ο Κώστας Μακεδόνας,η Έλλη Πασπαλά, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Νάντια Μπουλέ, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Μπάμπης Στόκας, η Δέσποινα Ολύμπιου, και η Ελεονώρα Ζουγανέλη είναι μερικά από τα σημαντικά ονόματα που θα ανέβουν στην μουσική σκηνή του Mπάντμιντον.

Στον προαύλιο χώρο θα λειτουργεί, επίσης, βιβλιοπωλείο και δισκοπωλείο με σάουντρακς του ελληνικού κινηματογράφου και της ελληνικής τηλεόρασης. Οι θεατές, παράλληλα με τις συναυλίες, θα μπορούν ν'Α απολαμβάνουν και γεύσεις που έχουν ταυτιστεί με τα θερινά σινεμά και τα αναψυκτήρια μιας άλλης εποχής, από ποικιλίες μπύρας, ποπ-κορν, παγωτό χωνάκι, «υποβρύχιο», γλυκά του κουταλιού, σάμαλι, και κοκ. Ο κατ'Α εξοχήν συνθέτης του ελληνικού κινηματογράφου, ο Μίμης Πλέσσας, θα τιμήσει με την παρουσία του το φεστιβάλ «Στο πανί και στο γυαλί» και θα αποδώσει στο πιάνο τα κινηματογραφικά του τραγούδια, εγκαινιάζοντας το φεστιβάλ την Τετάρτη, 1 Ιουνίου μαζί με τη Σόνια Θεοδωρίδου.

«Όταν η ευαισθησία συναντά τη τελειότητα, δύο τόσο διαφορετικές έννοιες, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν, να μείνουν ανεπηρέαστες και η ευαισθησία και η τελειότης ή ακόμα, να ελαχιστοποιεί η καθεμιά την άλλη. Αλλά μπορεί να συμβεί και αυτό που συνέβη στην περίπτωση μας, κάθε φορά που συναντιόνταν οι σπάνιες αρετές, δυνάμωνε το αποτέλεσμα.

Το Φεστιβάλ κλείνει τις πόρτες του στις 24 Σεπτεμβρίου με τη μουσική παράσταση του Μπάμπη Τσέρτου «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» και τη συμμετοχή της νεαρής τραγουδίστριας Ειρήνης Τουμπάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα