«Στην τελική φάση θα προκύψει μια σειρά αποχωρήσεων από την ευρωζώνη»

«Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει εντός του επομένου έτους την ευρωζώνη. Θα την ακολουθήσουν πιθανότατα περισσότερες χώρες, επειδή η δημοσιονομική πολιτική των περικοπών που υπαγορεύει η Γερμανία αποδεικνύεται υπερβολικά αυστηρή στην εφαρμογή της», αναφέρει το δημοσίευμα, που βασίζεται στις προβλέψεις της επενδυτικής εταιρείας Threadneedle.

Σύμφωνα με το σενάριο της Threadneedle, που παρουσίασε χθες στο Λονδίνο στέλεχος της εταιρείας και το οποίο επικαλείται η Die Welt, «στην τελική φάση θα προκύψει μια σειρά αποχωρήσεων από την ευρωζώνη».

Η Ελλάδα έχει δύο εναλλακτικές επιλογές: «Η μία είναι τρομακτική και παραπέμπει στην τήρηση των γερμανικών υπαγορεύσεων. Η άλλη είναι επίσης τρομακτική αλλά παραπέμπει στο «παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας». Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα επιλέξουν το τελευταίο», φέρεται να δηλώνει το στέλεχος της επενδυτικής.

************

Στην υποβάθμιση 13 ελληνικών κρατικών ομολόγων στην κατηγορία «D» από «C» προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings, μετά την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι η ανταλλαγή των συγκεκριμένων τίτλων ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου στο πλαίσιο του PSI.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, οι αξιολογήσεις των ομολόγων που επηρεάζονται από την ανωτέρω απόφαση θα αποσυρθούν στις 20 Απριλίου. Επίσης, ο οίκος θα αποσύρει τις αξιολογήσεις «C» σε σειρές ομολόγων που βαθμολογεί και δεν έχουν πλήρως καταργηθεί από τη διαδικασία ανταλλαγής.

Εν τω μεταξύ, η Fitch επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε τοπικό και ξένο νόμισμα (IDRs), η οποία παραμένει στην κατηγορία «Β-» με σταθερό outlook.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-Reporter