Σε νέα δοκιμασία οι δημόσιοι υπάλληλοι

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν, προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 εξ αυτών έως τα τέλη Ιουνίου και συνολικά 25.000 έως το τέλος του έτους. Η διαδικασία αφορά εκείνους που εργάζονται σε φορείς των οποίων τα οργανογράμματα έχουν εγκριθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ, έως τις 3 Ιουνίου θα πρέπει να έχει καταρτιστεί η λίστα με τους υπό
απόλυση υπαλλήλους από τους οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει με αποτύπωση των προσόντων τους και ο καθορισμός των νέων κριτηρίων για τη διαθεσιμότητα θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται στη Βουλή μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Οι υπάλληλοι που θα κριθούν πλεονάζοντες βάσει των οργανογραμμάτων των υπηρεσιών θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με στόχο να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Η αξιολόγηση αφορά υπαλλήλους σε φορείς των οποίων τα οργανογράμματα έχουν ήδη εγκριθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, οι οποίοι -σε πρώτη φάση- είναι: κεντρικές υπηρεσίες όλων των υπουργείων, νοσοκομεία, εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Εργασίας, ο ΕΟΦ, η αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αττικής και 13 ΟΤΑ (δήμοι και περιφέρειες).

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει δώσει διορία έως τις 3 Ιουνίου -την προηγουμένη της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα- για να έχει ολοκληρωθεί η λίστα με τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους φορείς από όπου θα απολυθούν 2.000 υπάλληλοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα