Σε επιφυλακή οι ισραηλινές δυνάμεις

Χιλιάδες ισραηλινοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σήμερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και σ΄ολόκληρο το Ισραήλ ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για τη "Νάκμπα" (καταστροφή), την έξοδο 760.000 Παλαιστινίων που ακολούθησε την ίδρυση ισραηλινού κράτους, τον Μάιο του 1948, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επέτειος αυτή σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός νεαρού παλαιστίνιου από σφαίρα, χθες στη συνοικία Σιλουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, γεγονός που έχει προκαλέσει φόβους για ταραχές.

"Εχουμε κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί σε ευαίσθητους τομείς της Ιερουσαλήμ και στην
περιοχή Ουάντι Αρα", μια ζώνη της οποίας ο πληθυσμός είναι στην πλειοψηφία του αραβικός, στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

"Οι δυνάμεις μας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής για να επιτραπεί η πραγματοποίηση των προγραμματισμένων διαδηλώσεων, ωστόσο δεν θα ανεχθούμε ταραχές", τόνισε.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν χθες τη νύχτα μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στις αραβικές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Οχτώ αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και 13 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στα επεισόδια αυτά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, συνολικά 60 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από την Παρασκευή.
Keywords
Τυχαία Θέματα