Πυροβόλησε αμερικανούς εκπαιδευτές

Καμιά σχέση δεν έχει διαπιστωθεί επί του παρόντος μεταξύ των ανταρτών Ταλιμπάν και του αφγανού πιλότου της πολεμικής αεροπορίας που θεωρείται ύποπτος για το θάνατο εννέα εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ στις 27 Απριλίου, αλλά οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν την εκδοχή αυτή, ανακοίνωση σήμερα το ΝΑΤΟ.

"Σε αυτό το στάδιο της έρευνας φαίνεται ότι ο σκοπευτής έδρασε μόνος του. Επίσης καμιά σχέση με τους Ταλιμπάν δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο
η έρευνα συνεχίζεται και δεν έχουμε αποκλείσει αυτή την πιθανότητα", διευκρίνισε η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Το αφγανικό υπουργείο Άμυνας είχε αποδώσει τους πυροβολισμούς σε διένεξη μεταξύ των ξένων στρατιωτών και του αφγανού πιλότου, ενώ ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, είχε δηλώσει ότι ήταν μια επίθεση που πραγματοποίησε ένας καμικάζι που "εργαζόταν" στη βάση.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο για "επίθεση".

"Τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ που σκοτώθηκαν, έφεραν όπλα και τα πρώτα ευρήματα επιτρέπουν να υποτεθεί ότι ο σκοπευτής έφερε δύο όπλα", ανακοίνωσε επίσης η ISAF χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι πρώτες αναλύσεις αναφέρουν ότι ο "σκοπευτής" είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν απομακρυνθεί από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Η σορός του βρέθηκε σε άλλο σημείο του κτιρίου, διευκρίνισε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF).

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι εντός του κέντρου εκπαίδευσης της αφγανικής αεροπορίας. Το κέντρο το οποίο διαχειρίζεται το ΝΑΤΟ, βρίσκεται μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, σε μια προέκταση του πολιτικού αεροδρομίου της Καμπούλ, ένα συγκρότημα από τα πλέον φυλασσόμενα της πρωτεύουσας.

Οκτώ αμερικανοί στρατιωτικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, εκ των οποίων επτά αξιωματικοί, σκοτώθηκαν κατά τους πυροβολισμούς και ένας υπεργολάβος που εργαζόταν για το ΝΑΤΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα