Ψυχοσωματικά προβλήματα επικαλείται ο Μλάντιτς

Στον ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου της Σερβίας θα οδηγηθεί, εκ νέου σήμερα, ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς, τον οποίο και επισκέφθηκε πριν από λίγο η σύζυγός του, Μπόσιλκα. Όπως δήλωσε ο συνήγορος του πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλος Σάλιτς, η απολογία του Μλάντις διακόπηκε χθες λόγω "ψυχοσωματικών προβλημάτων". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σάλιτς, "ο Μλάντις
δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τον ανακριτή και μιλούσε ασυνάρτητα". Ο εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου, Μπρούνο Βέκαριτς, αμφισβητεί, ωστόσο ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς είναι τέτοια που να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ανακριτικής διαδικασίας. Ο κ. Βέκαριτς ανέφερε ότι χθες το βράδυ διακόπηκε η ανάκριση, διότι ο Μλάντιτς έπρεπε να πάρει κάποια φάρμακα, ενώ χαρακτήρισε τακτική των δικηγόρων του τους ισχυρισμούς για προβλήματα υγείας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ειδικού δικαστηρίου ανέφερε ότι, χθες, ο Μλάντιτς δήλωσε στην ανάκριση ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Χάγης, ενώ αποκάλεσε τους Σέρβους εισαγγελείς "ανθρώπους της CIA". Ο Μπρούνο Βέκαριτς εκτιμά ότι η διαδικασία έκδοσής του στη Χάγη δεν θα διαρκέσει πάνω από επτά ημέρες.
Ο Μλάντιτς δεν χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα
Ο Ράτκο Μλάντιτς δεν χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα, όπως ανέφεραν χθες τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών Ιβιτσα Ντάσιτς.

"Δεν είναι αλήθεια ότι ο Ράτκο Μλάντιτς χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα. Όταν τον συλλάβαμε βρήκαμε πάνω του μια ταυτότητα που είχε λήξει και μια στρατιωτική ταυτότητα στο όνομά του", τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Πέμπτη λίγο πριν επιβεβαιωθεί επισήμως η σύλληψη του Μλάντις ότι ένας άντρας με το όνομα Μίλοραντ Κόμαντιτς είχε συλληφθεί και θα μπορούσε να είναι ο καταζητούμενος πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας.

"Πάνω του βρέθηκαν δύο πιστόλια, αλλά δεν είχε χρόνο να τα χρησιμοποιήσει. Δεν υπήρξαν βίαιες ενέργειες ούτε χρησιμοποιήθηκε βία", υπογράμμισε ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών.

Μαζί με τον Μλάντιτς συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, τα οποία ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στο Νόβι Σαντ όταν αστυνομικοί διέλυσαν διαδήλωση υπερθνικιστών κατά της σύλληψης του Μλάντιτς, μετέδωσε το πρακτορείο Beta.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 500 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος του σέρβου προέδρου Μπόρις Τάντις.

Περίπου εκατό άτομα διαδήλωσαν επίσης υπέρ του Μλάντιτς στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου έχουν αναπτυχθεί σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή βίαιων επεισοδίων.
Δεν αναμένει μεγάλες διαδηλώσεις
Ο πρόεδρος του σερβικού εθνικού συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης γι
Keywords
Τυχαία Θέματα