Προγράφουν κουρδική οργάνωση για ναρκωτικά

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε στον κατάλογο των προγραμμένων αρκετά μέλη της κουρδικής οργάνωσης Κόνγκρα-Γκελ ως ύποπτους για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, απαγορεύοντας στους αμερικανούς πολίτες την παραμικρή συναλλαγή μαζύ τους.

Το Κόνγκρα-Γκελ ήταν παλαιότερα γνωστό ως Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και το 2001 καταχωρήθηκε από το αμερικανικό ΥΠΕΞ στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως οι ιδρυτές του Κόντρα-Γκελ Τζεμίλ Μπαγίκ και Αντέμ Ουζούν θεωρούνται ως λαθρέμποροι ναρκωτικών με βάση νόμο που θεσπίζει μέτρα
κατά της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών.

Το ίδιο υπουργείο διευκρινίζει πως το Κόντρα -Γκελ «χρησιμοποιεί το δίκτυό του σε όλη την Ευρώπη για να παράγει, μεταφέρει και διακινεί οπιούχα και κάνναβη» και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα κέρδη για να αγοράζει όπλα. Η οργάνωση, η οποία αγωνίζεται για να επιτύχει την ανεξαρτησία των κουρδικών εδαφών, αναπτύσσει ιδιαίτερη δράση στο βόρειο Ιράκ κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Επιπλέον της απαγόρευσης στους αμερικανούς πολίτες οποιασδήποτε οικονομικής, ή εμπορικής σχέσης με τα πέντε κατονομαζόμενα στελέχη της οργάνωσης, το υπουργείο ανακοινώνει πως θα κατασχεθούν οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία τους εμπίπτουν εντός της αμερικανικής δικαιοδοσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα