Ποιο είναι το χρώμα του φασισμού σήμερα;

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης
Σήμερα είναι 21η Απριλίου. Το 1967 τέτοια ημέρα τα τανκς των "αντισυνταγματαρχών" κινήθηκαν και κατέλυσαν την δημοκρατία μας για 7 χρόνια. Ακόμη και σήμερα ΚΑΝΕΙΣ απο όσο γνωρίζω, δεν έχει αναφέρει(ή αναφερθεί) (σ)τους πραγματικούς αρχηγούς εκείνης της..."επανάστασης"!Σήμερα ο φασισμός, δεν έχει το "χακί ή κόκκινο ή μαύρο χρώμα". Για την ακρίβεια δεν έχει χρώμα, ιδεολογία, σημαία ή σύνορα. Σήμερα ο αγώνας για "προκοπή, ψωμί, παιδεία, ελευθερία" συμπυκνώνεται στο...άνοιγμα της κοινωνίας σε όλα τα ρεύματα και τις τάσεις, στην υιοθέτηση σε παγκόσμιο επίπεδο ό,τι του καλύτερου.
Σημασία δεν εχουν χρώματα, φυλές,σημαίες, σύνορα,θρησκείες...όσο κι αν κάποιοι επιμένουν σε αυτά σαν να κοιτάζεις παλιό σινεμά. Οφείλει κανείς να σέβεται τον εαυτό του, την ιστορία του, το "ποιος είναι" και τον "απέναντι του", αλλά ως γέφυρα συνεργασίας και προόδου. Στόχος, να ζήσουμε στο κοινό μας σπίτι, τη Γη, με τις διαφορετικότητες μας, αρμονικά και δημιουργικά συνεργαζόμενοι.
Σήμερα φασισμός, είναι να κλείνεις το ηλεκτρικό ρεύμα για παράδειγμα σε όλους επειδή έχεις τη δυνατότητα απο τη θέση σου να το κάνεις - όταν πληρώνεσαι απο το κοινωνκό σύνολο για το ακριβώς αντίθετο. Οταν εκβιάζεις να καταστρέψεις τον κόσμο, επειδή θεωρείς οτι θίγεσαι ΕΣΥ προσωπικά. Οταν απαγορεύεις με το "έτσι θέλω" για παράδειγμα να περάσει ο κόσμος από ένα δρόμο, επειδή θεωρείς ΕΣΥ προσωπικά, οτι θίγεσαι κάπου. Κάθε δράση που απαγορεύει στον άλλο να κινηθεί, να μιλήσει, να εργαστεί κλπ είναι ο ορισμός του φασισμού. Σε αυτές τις ζόρικες εποχές, τα εργαλεία πάλιωσαν ξαφνικά. Τα εργαλεία "σκέψης και δράσης" όταν θεωρούμε οτι θιγόμαστε απο κάτι ή κάποιον. Και ξαφνικά οι...πρώην προοδευτικοί γίνονται ενα με τους...φασίστες!
Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες. Εξαιρετικά. Και γίνονται και πολλά λάθη (και οχι μόνο). Γι αυτό απαιτείται απο όλους σύνεση, περίσκεψη και όσο το δυνατόν λιγότερο...φασισμό.
Ας διδαχθούμε απο το παρελθόν.
Καλό Πάσχα (καλό...πέρασμα δηλαδή) και Καλή Ανάσταση (στη χώρα μας - που σημαίνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ).
Keywords
Τυχαία Θέματα