Πλησιάζει η ώρα της απόφασης

Ας ελπίσουμε το τραγικά ολέθριο σφάλμα διεξαγωγής των εκλογών αυτή τη στιγμή, να μην το πληρώσουμε με παρατεταμένη ακυβερνησία, επιστροφή στη "δραχμή" και...χάος, με στάση πληρωμών και διάλυση των πάντων. Με τους αναποφάσιστους στο 38% (όπως λένε "οι γνωρίζοντες" τις κυλιόμενες μετρήσεις) που είναι κυρίως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, είναι φανερό οτι οι τελευταίες 48 ωρες θα κρίνουν τόσο την πρωτιά στις κάλπες, όσο και το "μήνυμα" για το τι είδους κυβέρνηση θέλουμε "απο τη Δευτέρα".
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τελικά το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα και να πάρει πρώτο την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Οπως και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό (ο σχηματισμός κυβέρνησης) να προκύψει στην "τρίτη προσπάθεια" όταν την εντολή θα την έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας. Εκτός απο την έννοια της "ψήφου εμπιστοσύνης", υπάρχει και η έννοια της "ψήφου ανοχής" σε ενα κυβερνητικό σχήμα. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να μην μετέχουν σε ενα κυβερνητικό σχήμα (ενδεχομένως) αλλά να δώσουν "ψήφο ανοχής" σε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με πρωθυπουργό πρόσωπο "κοινής αποδοχής". Με αυτόν τον τρόπο και πολιτική σταθερότητα θα υπάρξει και η "αριστερά" θα μετέχει ενεργά στα δρώμενα και τις αποφάσεις. Και θα βγει απο τη γωνία της διαμαρτυρίας και της στείρας άρνησης και καταστροφολογίας. Είναι προφανές οτι η χώρα ΔΕΝ μπορεί να οδηγηθεί σε νέες κάλπες(που άλλωστε το πιθανότερο είναι οτι θα επαναληφθούν τα ίδια ακριβώς εκλογικά αποτελέσματα-γιατί να αλλάξει το αποτέλεσμα σε είκοσι μέρες μετά;). Εαν τελικά επιβεβαιωθούν οι τελευταίες τάσεις για "επτακομματική βουλή", αυτό σημαίνει οτι θα είναι πιο ισχυρές οι κοινοβουλευτικές ομάδες που θα μπορούν να δώσουν κυβερνητική στήριξη ή ανοχή.
Σε κάθε περίπτωση, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να έχουν συμμετοχή περίπου τέσσερα κόμματα στο σχηματισμό της νεας κυβέρνησης. Για το καλό της πατρίδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα