Περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά

Με το δήμαρχο Ρεθύμνης και τον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη που πραγματοποιεί από χθες.

Με τον δήμαρχο κ.Μαρινάκη συζήτησαν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται υπό το νέο "Καλλικράτη", καθώς επίσης ζητήματα για τα οικονομικά των δήμων.

"Του εξέθεσα τις σκέψεις μου για τον "Καλλικράτη" και τα
τοπικά προβλήματα πιστεύοντας πως η κεντρική πολιτική σκηνή πρέπει να βρίσκεται και να επισκέπτεται πάντα τις τοπικές περιφερειακές κοινωνίες και να αναπτύσσει μαζί τους έναν αμφίδρομο διάλογο", δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

"Θεωρώ σημαντικό διάλογο για να κατανοήσουν οι πάντες πως και οι τοπικές κοινωνίες και οι πολιτικοί ότι τα πάντα είναι δυνατά και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι και αυτή δυνατή για να μπορέσει να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας και της περιφέρειας".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη βουλευτή του κόμματος στο νομό Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη από το νομό Λασηθίου και τους κυρίους Βιρβιδάκη και Βολουδάκη, βουλευτές του κόμματος από τα Χανιά, επισκέφθηκε το μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ.Ευγένιο, με τον οποίο μίλησαν για το προνοιακό έργο της ιεράς μητρόπολης.

Απευθυνόμενος προς τον κ.Σαμαρά ο μητροπολίτης του είπε πως η αριστοκρατία και η αρχοντιά των ανθρώπων του νομού, μπορούν να αγκαλιάσουν όσους μπορούν να δώσουν ελπίδα για όλα εκείνα που απελπίζουν τους ανθρώπους. Παράλληλα, όμως, πρέπει να αγκαλιαστεί και ο απλός λαός από πολιτικούς που διαθέτουν αριστοκρατία και αρχοντιά.

Ο κ.Σαμαράς εξέφρασε την πρόθεσή του να επιστρέψει στο Ρέθυμνο: "Θέλω να πάω στο Αρκάδι να το επισκεφθώ, το θέλω εδώ και χρόνια". Ερωτώμενος από τον σεβασμιότατο αν έχει το χρόνο να επισκεφθεί σήμερα το Αρκάδι, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:"επιστρέφω αύριο στην Αθήνα διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναταράξεων".

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στην παλιά πόλη και στο εμπορικό κέντρο, όπου επισκέφθηκε καταστήματα και συνομίλησε με τον κόσμο. Αυτή την ώρα βρίσκεται καθ`οδόν για την επίσκεψή του στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, με πρώτη στάση το δημαρχείο Περάματος όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχον Δημήτρη Κόκκινο.
Keywords
Τυχαία Θέματα