Ονειρώξεις

Σε έναν κοινωνικό ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, καλεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.

Έχει ενδιαφέρον ότι ρίχνει πλέον με ένταση τους ιδεολογικούς φραγμούς στο μέτωπο αντίστασης, δεν προβάλλει
την αντινεοφιλελεύθερη συσπείρωση - αλλά κυρίως την αντιμνημονιακή - και προτάσσει την ανάγκη της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για τη δανειακή σύμβαση σημείωσε: «Τώρα είναι η ώρα του λαού. Τώρα είναι η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας όλων».

Εξάλλου, με σκληρούς χαρακτηρισμούς κρίνει την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και για τις ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης. «Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες», επεσήμανε.
Πρόκειται για «μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία», είπε. «Μια ηγεσία πολιτικών νάνων» που υπογράφει «την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ» και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό το έγκλημα σε βάρος του τόπου δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί», υπογράμμισε.

Οι εξελίξεις με τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τη δανειακή σύμβαση οδήγησαν σε έκτακτη συνεδρίαση, το μεσημέρι της Πέμπτης, και τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που προτάσσει το συντονισμό της δράσης όλων των πολιτικών δυνάμεων που «έμπρακτα έχουν αντισταθεί στο μνημόνιο», με στόχο να αποτραπεί η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και το πακέτο μέτρων που τη συνοδεύουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά έλεγε κορυφαίο στέλεχός του, ζητά να γίνει κοινό συλλαλητήριο όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, «και εκείνων που αρνούνται την πρόταση συνεργασίας, όπως το ΚΚΕ», με αίτημα τις εκλογές ως μόνη δημοκρατική διέξοδο.

Παπαδημούλης καλεί Αλέκα και Φώτη
Επίθεση φιλίας στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Marconi Radio ".

«Φώτη, ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά μας χωρίζουν και δεν έχουμε αυτή την στιγμή την πολυτέλεια να κοιτάμε ο καθένας το μαγαζάκι του.
Πρέπει, κρατώντας τις διαφορές μας, την αυτονομία μας και αυτό που ο καθένας πιστεύει σε επιμέρους ζητήματα, να βάλουμε πλάτη για να ενώσουμε δυνάμεις γύρω από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που να διεκδικήσει μια άλλη πορεία για τους έλληνες και μια άλλη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, η οποία Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να γεφυρώσει αυτό το χάσμα Βορρά - Νότου.

Αλέκα, μην περιμένεις ότι ο κόσμος θα συγκινηθεί από καθεστώτα τύπου Σοβιετικής Ένωσης ή Κορέας. Έ
Keywords
Τυχαία Θέματα