Ολοι οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα πρέπει να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας και από την Ελλάδα

Τροπολογία για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε κάθε ηπειρωτική περιφέρεια, θα κατατεθεί τη Δευτέρα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισήμανε ότι όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα πρέπει να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας και από την Ελλάδα,
ενώ εξέφρασε την έκπληξή του, για τη διαφωνία ορισμένων περιφερειακών αρχών στη δημιουργία των χώρων κράτησης.

«Εκπλήσσομαι που ελάχιστοι επικεφαλής Περιφερειών αντιλαμβάνονται τα πράγματα με αυτό τον τρόπο», τόνισε. Πρόσθεσε πάντως ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση αποτελεί μια «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, που αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί θα υποστούμε τις συνέπειες».

Παρατήρησε τέλος ότι θα ήταν αστείο, το να επιχειρήσει κάποιος να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα προεκλογικά.

Αννα Διαμαντοπούλου: Έλλειμμα εθνικής αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό

Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννα Διαμαντοπούλου, στηλίτευσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών.

«Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα», επισήμανε.

«Το πρόβλημα, όμως, δεν πρόκειται να λυθεί με αποφάσεις που το κρύβουν κάτω από το χαλί και είναι αισιόδοξο μήνυμα ότι στο ίδιο Συμβούλιο υπάρχει και η άποψη της Εθνικής Ευθύνης», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε το μεταναστευτικό εθνικό πρόβλημα και τόνισε ότι η αντιμετώπισή του είναι εθνική υπόθεση. «Δεν είναι βάρος μόνο για την Αθήνα. Είναι βραδυφλεγής βόμβα που χρειάζεται συνολική και συμμετοχική εθνική λύση».

Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ακόμη ότι από το 2007 με την πρωτοβουλία «Αθήνα - Ζωή ξανά στο Κέντρο» υποστήριξε την ανάγκη μετακίνησης των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και τη μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής σε όλη την Επικράτεια σε χώρους που θα υποδείξουν και οι Περιφέρειες. «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο επί χρόνια. Τώρα δεν υπάρχει ούτε μέρα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κινείται με αποφασιστικότητα σε αυτήν την κατεύθυνση. Η διαδικασία πρέπει να γίνει αφενός σύντομα, αφετέρου ύστερα από ολοκληρωμένες προσεγγίσεις χωροθέτησης και κυρίως ενημέρωσης».

«Ελάχιστη υποχρέωση εθνικής αλληλεγγύης είναι η συνδρομή όλων σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει μία πόλη που κινδυνεύει να γίνει η πιο απελπι
Keywords
Τυχαία Θέματα