Οι μίζες σε...βαλίτσες

Τον ισχυρισμό του περί της διακίνησης μαύρου χρήματος σε βαλίτσες επανέφερε στη δίκη για τις χρυσές μίζες ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

«Ο Ζήγρας πήρε μια ολόκληρη βαλίτσα με χρήματα από τον πρώην Υπουργό της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τα χρήματα προορίζονταν για την αγορά του ακινήτου Δεινοκράτους, ενώ και η Blubell δημιουργήθηκε για την αγορά της Δεινοκράτους», δήλωσε για λογαριασμό του Ζήγρα
ο δικηγόρος του Στέλιος Γκαρίπης.

Την ίδια ώρα στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου απαρίθμησε τα στοιχεία εκείνα που κατατείνουν κατά την κρίση του στο ότι πίσω από τις εταιρίες - οχήματα και την διακίνηση ύποπτων εμβασμάτων βρίσκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης του Τσοχατζόπουλου.

«Δεν σας αρέσουν οι απαντήσεις; Θα τις ακούσετε. Ηρεμήστε παρακαλώ», ήταν η σύσταση του προέδρου του δικαστηρίου Χρήστου Κατσιάνη. Επίσης ο μάρτυρας είπε ότι τα 25 εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν μέσω του Φουάντ, αντιστοιχούν στο 10 τοις εκατό της προμήθειας που πήρε η ρωσική εταιρεία ΑΝΤΕΥ από το ΥΕΘΑ.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του ίδιου μάρτυρα από την υπεράσπιση. Ο δικηγόρος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μέσα ερωτήσεις επιχείρησε να καταδείξει ότι η αγορά του επίμαχου ακίνητου που κρατά στη φυλακή την κόρη του πρώην δεν έγινε με μαύρο χρήμα, αλλά ήταν προϊόν νόμιμης και διαφανούς συναλλαγής. Σε ο,τι αφορά τη Βίκυ Σταμάτη ο κ. Βλάχος είπε ότι διαχειρίζονταν τον λογαριασμό της UBS μέσω της πιστωτικής της αγοράς και έκανε πανάκριβες αγορές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Το νόμισμα έχει δύο όψεις» για τον δικηγόρο του Ακη Τσοχατζόπουλου

Tην αντίστροφη πορεία ύποπτων χρηματικών ποσών επιχείρησε να καταδείξει ο υπερασπιστής του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος σε μία προσπάθεια να χτυπήσει - όπως εκτιμάται - την καρδιά του αδικήματος της δωροδοκίας.

Λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης την Πέμπτη, ο δικηγόρος του πρώην υπουργού επικαλέστηκε έγγραφο της δικογραφίας από το οποίο προκύπτει ότι το ποσό των 21 εκατ. ευρώ που θεωρείται ύποπτο κατά την κατηγορία και συνδέεται με την προμήθεια των TOR M-1, επιστρέφει στους Ρώσους.

«Το νόμισμα έχει δύο όψεις» παρατήρησε ο κ. Παγορόπουλος επιδεικνύοντας το σχετικό έγγραφο στον μάρτυρα κατηγορίας - εφοριακό Παναγιώτη Βλάχο, ο οποίος συνεχίζει και την Παρασκευή την κατάθεσή του.

Η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για κίνηση εντυπωσιασμού, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε αφού μεταφραστεί στα ελληνικά το έγγραφο αυτό να το αξιολογήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα