Ο "πατροκτόνος" και το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ
(...) Ο.Κ.Σημίτης στην πραγματικότητα οφείλει την εκλογή του - στην Πρωθυπουργία της χώρας τον Ιανουάριο του 1996 - σε μια ομάδα τεσσάρων πέντε βουλευτών που επηρέαζε ο Γιώργος Παπανδρέου. Συναντήθηκαν την προηγουμένη, στο Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να γίνει γνωστό (...) - απόσπασμα απο το βιβλίο του Γ.Λακόπουλου,
Το Μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ, βλέπετε και την επιστολή που έστειλε στις 17 Δεκεμβρίου του 1988 ο Γιώργος Παπανδρέου στον πατέρα του Πρωθυπουργό - τότε - και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα, με την οποία αναφέρεται στην πρόταση του, να αποχωρήσει απο την πρωθυπουργία και την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Οχι μόνο ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ που έγινε "πατροκτόνος", αλλά και επέλεξε συνειδητά (και με μυστικές επαφές και διαπραγμετεύσεις όταν πραγματικά έφυγε ο Ανδρέας βαριά αρρωστος το 1996) "τον πολιτικό αντίπαλο" του πατέρα του (κόντρα στην θέληση του) για να τον...διαδεχθεί!
Το γεγονός λοιπόν σήμερα που το 45% του ΠΑΣΟΚ έχει εξαερωθει στο...13%(τουλάχιστον δημοσκοπικά...) και κάποιος που έχει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ και σθένος και ΛΕΒΕΝΤΙΑ να του πει να αποχωρήσει μπας και διασωθεί η Δημοκρατική Παράταξη, όπως είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τότε ακούμε τα διάφορα "φερέφωνα και παπαγαλάκια" να λένε ...περίεργα πράγματα. Ο Μιχάλης που είναι στο ΠΑΣΟΚ απο την εποχή που φορούσε...κοντά παντελονάκια!
Το i-R ενδεχομένως θα θυμίσει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ορισμένες κρίσιμες πτυχές του Πασοκικού δράματος, γιατί ή ορισμένοι έχουν κοντή (όπως τους βολεύει) μνήμη ή μας περνάνε για (εντελώς) μαλάκες ή δεν έχουν τα... guts για την πολιτική και πρέπει να κάνουν (παραυτα) στην άκρη.
ΥΓ: Και μια επισήμανση για τους φίλους δημοσκόπους: Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα....(είπαμε ο πελάτης έχει πάντα δικηο, αλλά, μας βλέπουν κιόλας...)
Keywords
Τυχαία Θέματα