Ο Μαρτελί καταγγέλλει νοθεία

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αϊτής Μισέλ Μαρτελί ζήτησε επίσημα την Παρασκευή από την διεθνή κοινότητα "να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών" κάνοντας λόγο περί νοθείας η οποία απέβη υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

"Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μισέλ Τζόζεφ Μαρτελί ζήτησε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το (μεταβατικό) εκλογικό συμβούλιο (CEP) να μην αναγνωριστούν επ' ουδενί από την διεθνή κοινότητα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι απαράδεκτα και δεν αντανακλούν τη λαϊκή βούληση", ανέφερε ανακοινωθέν του γραφείου του Μαρτελί.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών που δημοσιοποίησε το εκλογικό συμβούλιο της Αϊτής δίνουν ευρεία νίκη στο κόμμα Init? του απερχόμενου προέδρου Ρενέ Πρεβάλ. Το ανακοινωθέν του Μαρτελί χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα αυτό προϊόν νοθείας.

Ο Μαρτελί ζήτησε επίσης από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) να στείλει κατεπειγόντως στη χώρα μια ομάδα η οποία θα προωθήσει την "άμεση δημιουργία μιας ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα επανεξετάσει και θα ρίξει φως σε αυτά τα αποτελέσματα με την υποστήριξη και άλλων διεθνών οργανισμών".

Keywords
Τυχαία Θέματα