Ο Λοβέρδος ετοιμάζει την... «Ανόρθωση»

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Ανδρέα Λοβέρδου; Ο πρώην υπουργός (και εσαεί "δελφίνος") έγραψε, ως γνωστόν, βιβλίο με θέμα τη «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» (φράση που, ειρήσθω εν παρόδω, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς - ως επωνυμία ενός νέου κόμματος, φέρ' ειπείν...).
Το γυαλί στις σχέσεις Λοβέρδου - ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει ραγίσει...
Επίσης, κατά δήλωσή του ο Α. Λοβέρδος
ετοιμάζεται να παρουσιάσει, το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο, ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Κάποιοι, πάντως, υποψιάζονται ότι ο πρώην υπουργός έχει εκπονήσει ήδη σχέδιο για την... έξοδό του από το ΠΑΣΟΚ!
Φημολογείται, συγκεκριμένα, ότι ο Α. Λοβέρδος εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την «πράσινη» κοινοβουλευτική ομάδα και να ανεξαρτητοποιηθεί. Ενα ακόμα πιο «προχωρημένο» σενάριο λέει ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος.

Η φημολογία ενισχύεται και από ορισμένες δημόσιες δηλώσεις του, που αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά και από ορισμένες φράσεις που περιέχονται στο βιβλίο του, με χαρακτηριστικότερη την εξής: «Στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για ένα συμμετοχικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος, ή τη συγχώνευση, ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών, ή ακόμη και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώνει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας».

Σε κάθε περίπτωση, ο Α. Λοβέρδος σκοπεύει να ανοίξει τα χαρτιά του τις προσεχείς εβδομάδες, και σίγουρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το πακέτο των νέων μέτρων. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει τα μέτρα, διότι αντιμετωπίζει εαυτόν ως παράγοντα σταθερότητας και όχι αστάθειας. Σημειωτέον ότι χθες ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο (και τον Φ. Κουβέλη) για «ψευδοθεσμικούς χειρισμούς». Αλλη μία απόδειξη ότι το γυαλί έχει ραγίσει...
Keywords
Τυχαία Θέματα