Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Ας δούμε που βρισκόμαστε σήμερα, σε σχέση με την κίνηση που εκδηλώθηκε με πολύ έντονο τρόπο, να δεχτεί να αποχωρήσει ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου απο την πρωθυπουργία (με ανεξαρτητοποιήσεις,δηλώσεις βουλευτών και υπουργών,προτροπές για ανατροπή της κυβέρνησης ή εκκλήσεις για παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας κλπ κλπ). Και σε σχέση επίσης με την πρόθεση του Πρωθυπουργού να γίνει δημοψήφισμα
για την δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός εαν την θέλει ή όχι.
1ον Νομίζω κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει οτι την Παρασκευή το βράδυ οχι μόνο η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα βγει και αριθμητικά ενισχυμένη (με τις ψήφους δυο ανεξάρτητων βουλευτών, της Λούκας Κατσέλη και της Ελσας Παπαδημητρίου). Οσοι ή όσες υπαινίχθηκαν παραιτήσεις ή κάτι άλλο, μάλλον είναι "άχρηστοι" εκτός ΠΑΣΟΚ. Αρα το σκέλος της ανατροπής του Πρωθυπουργού, ματαιώνεται (παταγωδώς).
2ον Μετά την ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να γίνει το δημοψήφισμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (μέσα στη χρονιά) - και τις πανικόβλητες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ΜΗΝ γίνει το δημοψήφισμα - ενας τρόπος υπάρχει για να πάρει την πρόταση του πίσω ο πρωθυπουργός. Να δηλώσουν τα κόμματα που ΔΕΝ θέλουν το δημοψήφισμα (και επικαλούνται μύριους όσους κινδύνους) οτι θα ψηφίσουν στη βουλή την σύμβαση, αρα δεν χρειάζεται να αποφανθεί άμεσα ο ελληνικός λαός(με πάνω απο 200 ψήφους...). Εαν τα 2/3 της βουλής δηλώσει οτι ψηφίζει την σύμβαση, ο πρωθυπουργός προφανώς μπορεί να αλλάξει την απόφαση του...Διαφορετικά τον λόγο έχει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός (τον οποίο τόσο πολύ τρέμουν όλοι όσοι επιχειρηματολογούν κατά του δημοψηφίσματος).
Τα ψέμματα τελείωσαν...
Keywords
Τυχαία Θέματα