"Ο διάλογος των Θαλασσών"

«Ο διάλογος των θαλασσών», εφημερίδα της οποίας η πρώτη δίγλωσση έκδοση, στα αγγλικά και τα ρωσικά, κυκλοφόρησε στο Βουκουρέστι, στοχεύει στη μετάδοση των μηνυμάτων της συνεργασίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της φιλίας μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των περιοχών της Κασπίας Θάλασσας.

Η εφημερίδα εκδίδεται από τη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση "Διεθνές Ταμείο για τη Συνεργασία των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας" (BSCSIF), η οποία ιδρύθηκε στις 4 Μαρτίου του 2009, στο Βουκουρέστι.

Στην οργάνωση μετέχουν η Ρουμανία, το Αζερμπαϊτζάν,
η Γεωργία, το Καζακστάν, η Τουρκία και η Ουκρανία και πρόσφατα εντάχθηκαν η Ρωσία, η Βουλγαρία και η Σερβία.

Στο προοίμιο της έκδοσης ο προεδρεύων του BSCSIF, Ιουλίαν Φότα, τονίζει ότι στόχος της οργάνωσης είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της οικονομίας, του εμπορίου, της προστασίας του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της περιφερειακής ανάπτυξης.

«Τώρα είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό να δώσουμε μια ευκαιρία στη συνεργασία, ειδικά, επειδή τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ότι οι περιορισμοί και τα μειονεκτήματα της χρήσης στρατιωτικής βίας στην επίλυση προβλημάτων. Είναι ευκαιρία για τα μέλη του BSCSIF να ανακαλύψουν εκ νέου τους εαυτούς τους, να ανταλλάξουν επισκέψεις και να αναπτύξουν φιλία προς όφελος των χωρών και των πολιτών», υπογραμμίζει ο κ. Φότα.

Στην πρώτη έκδοση του «Διαλόγου των Θαλασσών» δημοσιεύονται άρθρα αξιωματούχων όλων των χωρών που συμμετέχουν στην οργάνωση και παρέχονται πληροφορίες για τα κράτη-μέλη. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι ορισμένων άρθρων: «Ο αέρας της αλλαγής στο δρόμο του μεταξιού», «Τα χρώματα των στεπών του Καζακστάν», «Το αστέρι που ονομάζεται Γκαγκάριν».
Keywords
Τυχαία Θέματα