Νικητής ο Εντι Ράμα

"Το όνειρο συνεχίζεται", με την φράση αυτή ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος για την αρχηγία του Δήμου των Τιράνων Έντι Ράμα ανακοίνωσε μπροστά στους οπαδούς την νίκη του στις εκλογές της 8ης Μαΐου.

Δέχτηκε τη διαφορά των δέκα ψήφων από τον αντίπαλό του. Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσια, δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο αμφισβήτησης του αποτελέσματος και ούτε έκανε κάποια αναφορά στην αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση
της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Η δύναμη της ψήφου των απλών ανθρώπων, πρόσθεσε ο Ράμα, αναδείχτηκε ισχυρότερη από την κρατική μηχανή που παρατάχθηκε μπροστά μας.

Θεώρησε τη νίκη περισσότερο προσωπική. "Πέτυχα πολλές νίκες, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη", είπε και αφιέρωσε τη νίκη του στην οικογένειά του.

Είπε επίσης ότι η νίκη αυτή ανήκει σε εκείνους που μας ψήφισαν και σε εκείνους που δεν μας ψήφισαν.

Βρήκε επίσης την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους ξένους παρατηρητές και κυρίως τους πρεσβευτές των δυτικών χωρών τους οποίους, χαρακτήρισε εγγυητές της λαϊκής ψήφου στην Αλβανία.

Οι πανηγυρισμοί ωστόσο συνεχίζονται στα δύο στρατόπεδα με μεγαλύτερο ενθουσιασμό ασφαλώς στο στρατόπεδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η επισημοποίηση της νίκης του Ράμα στα Τίρανα αναδεικνύει το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη «Συμμαχία για το Μέλλον» της οποίας ηγείται, το μεγάλο νικητή των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου.

Σε εθνικό επίπεδο κέρδισε συνολικά σε 38 δήμους έναντι 27 που κέρδισε η «Συμμαχία για τον πολίτη», της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα στην κυβέρνηση. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και σ΄αυτές τις δημοτικές εκλογές, όπως και σ΄εκείνες του 2007, κέρδισε τους μεγάλους δήμους στη χώρα, όπως είναι το Δυρράχιο, το Ελμπασάνι, η Κορυτσά, το Φίερι, η Λιούσνια, το Μπεράτι, το Αργυρόκαστρο, οι Άγιοι Σαράντα, (μεταξύ αυτών και τη Χιμάρα). Η νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος εκτείνεται γεωγραφικά στο νότιο τμήμα της Αλβανίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα