Νέος κύκλος προγραμμάτων μέσω e-learning

Επιχειρηματικά προγράμματα από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Αθηνών (E-learning) μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες ή υποψήφιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι και τις 13/5/2011.

Έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια λίστα ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων όπως: Επιχειρηματικότητα για Γυναίκες και Νέους, Ανάπτυξη Πολιτισμικής Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Μονάδας, Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας και
Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός, Ανάπτυξη Βασικών Ικανοτήτων (Key Skills) για τις Επαγγελματικές Απαιτήσεις στη Σύγχρονη Ευρώπη, Επιχειρηματικός Προγραμματισμός & Κατάρτιση Επιχειρηματικών Σχεδίων κ.α.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2009-2010: Αναζητώντας διέξοδο από την Κρίση», το 66% των Ελλήνων, θεωρούν πως η ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι μια καλή επιλογή καριέρας. Μάλιστα, η συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, αφορά στο 23,6% του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τις αντίστοιχες επιδόσεις των χωρών που βασίζονται στην καινοτομία και στις οποίες συγκαταλέγεται και η χώρα μας.

Το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν πως σκοπεύουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο κάποια στιγμή τα επόμενα τρία χρόνια, όχι μόνο παραμένει υψηλό (17% έναντι 16,6% την προηγούμενη χρονιά), αλλά αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας! Αυτό αποδίδεται στις δυσμενείς εξελίξεις στην εγχώρια αγορά εργασίας: είτε λόγω πίεσης από πραγματική απώλεια θέσης εργασίας, είτε λόγω φόβου για ενδεχόμενη απώλειά της βραχυπρόθεσμα, ή λόγω της δυσαρέσκειας από την υπάρχουσα απασχόληση. H εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι σήμερα να αναλάβουν ρίσκο και είναι πιο ανοιχτοί στις αλλαγές.

Η διεύρυνση των οριζόντων προς την επιχειρηματικότητα, λειτουργεί ως μια φυσική συνέχεια για την ενίσχυση εκείνων των μηχανισμών της αγοράς, οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην μεγέθυνση του δυναμικού της. Σε μια περίοδο μάλιστα που η αγορά, αλλά και η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, η αναζήτηση νέων ιδεών και εγχειρημάτων θα μπορούσε να αποτελέσει μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση και εναλλακτικό δρόμο για τον εργαζόμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα