"Να στοιχειοθετήσει την καταγγελία"

Ο Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου (ΑΡΚ) Ανδρέας Πετρίδης καλεί τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους να υποβάλει στην Αρχή γραπτό παράπονο, συνοδευόμενο με στοιχεία, αναφορικά με καταγγελίες του ότι "ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν χρήματα από υποψήφιους βουλευτές για σκοπούς προβολής τους", ώστε η Αρχή να διερευνήσει την υπόθεση.

Ο κ. Πετρίδης, σε επιστολή που έστειλε στον κ. Θεμιστοκλέους, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του κ. Θεμιστοκλέους, το περιεχόμενο της οποίας
''περιήλθε στην αντίληψή μου από δημοσιεύματα του ΚΥΠΕ'', καθώς και σε καταγγελίες του εναντίον ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ''στις οποίες έχετε προβεί μέσα από παρεμβάσεις σας σε ΜΜΕ, τους οποίους κατηγορείτε ότι ζητούν χρήματα από υποψήφιους βουλευτές για σκοπούς προβολής τους''.

''Επειδή οι εν λόγω καταγγελίες εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, παράκλησή μου είναι όπως, εάν και εφόσον το επιθυμείτε, υποβάλετε στην Αρχή σχετικό γραπτό παράπονο συνοδευόμενο από οποιαδήποτε συναφή στοιχεία και γεγονότα έχετε στη διάθεσή σας, κατονομάζοντας τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς κατά των οποίων στρέφεται η προαναφερθείσα καταγγελία σας, ούτως ώστε η Αρχή να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης'', αναφέρει ο κ. Πετρίδης.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι προκαλεί τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να δώσουν κατάλογο με τα ονόματα των βουλευτών που φιλοξένησαν σε εκπομπές τους τα τελευταία χρόνια, από τις οποίες, όπως υποστηρίζει, θα φανεί ότι για κάποιους σταθμούς υπάρχουν βουλευτές σε "μαύρη λίστα".
Keywords
Τυχαία Θέματα