«Να παραδώσουμε την πατρίδα μας καλύτερη»

Η πόλη και οι κάτοικοί της πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το δήμο Αθηναίων, σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την συνάντησή του με το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ο οποίος τον επισκέφθηκε υπό το φως της συνεχιζόμενης κατάληψης του Μεγάρου του δήμου από συμβασιούχους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι πρόκειται για συμπεριφορά, την οποία ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει και η οποία,
όπως είπε, «πλήττει και τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς το δημαρχιακό μέγαρο είναι και η έδρα του δημοτικού συμβουλίου». Τόνισε ωστόσο, ότι προσπαθεί να βρει λύσεις για τους εργαζόμενους, λέγοντας «να δούμε τι θα κάνουμε, έχουν και αυτοί εν μέρει δίκιο, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέξουμε και την πόλη, να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της. Δεν είμαστε τώρα για καταλήψεις και για τέτοιου είδους ενέργειες».

Ο κ. Καμίνης έκανε ακόμη λόγο για ένα δήμο «σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, με διοικητικό σύστημα αποστεωμένο», και ανέφερε ότι η προσπάθειά του αφορά στη δημιουργία ενός συστήματος αποτελεσματικού, προκειμένου να μπορεί ο δήμος να συμπαρασταθεί στους πολίτες, οι οποίοι, συμπλήρωσε ότι «βιώνουν μία πάρα πολύ βαθιά κρίση, όχι μόνο στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, αλλά και τις γειτονιές της Πατησίων». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, εντάσσονται και οι περικοπές στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Οι άνθρωποι θέλουν στήριξη. Και γι' αυτό ακριβώς αφαίρεσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον ραδιοφωνικό σταθμό «9.84», προκειμένου να ασκήσουμε μια κοινωνική πολιτική, να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάζονται».

Αναφερόμενος στην γενικότερη σημερινή κατάσταση, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι η γενιά του διατρέχει τον κίνδυνο να είναι η πρώτη μεταπολεμική γενιά, η οποία παραδίδει την πατρίδα σε περισσότερα προβλήματα από ό,τι την παρέλαβε και συνέχισε: «Γι' αυτό θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για να εμφυσήσουμε αισιοδοξία στα παιδιά, τα οποία έχουν ενθουσιασμό, έχουν δημιουργικότητα και πρέπει να τα βοηθήσουμε να πετάξουν με τα δικά τους φτερά και να παραδώσουμε τελικά και εμείς-μπορούμε να το κάνουμε-καλύτερη την πατρίδα μας απ' ό,τι την παραλάβαμε».

«Είναι υποχρέωσή μας», συμφώνησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα