«Μη συγκαλύπτετε επιλογές κολλητών»

Ομοβροντία πυρών για την ασκούμενη οικονομική πολιτική αλλά και προσωπικές αιχμές εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περιλάμβαναν οι έως τώρα τοποθετήσεις των βουλευτών στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομίας, όπου ο υπουργός Οικονομικών διένειμε προσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος. «Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρσι ούτε φέτος. Αυτό που κάνετε έχει κοντά πόδια. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης μιας φτωχής χώρας δεν οδηγεί πουθενά» δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Αφήστε
τα κόλπα του Open.gov που συγκαλύπτουν επιλογές κολλητών σας». Η κ. Παπανδρέου καταλήγοντας παρέθεσε τη φράση: «Όταν εκβιάζεται η Βουλή δολοφονείται η Δημοκρατία».

«Δεν μπορείς να στύβεις τον κόσμο κάθε μήνα με νέα μέτρα. Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν καν αρχίσει», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Παναρίτη.

«Αυτοί που ξεγέλασαν το λαό πήγαν στο Γουδή», τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης

«Υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να υπάρξουν και παραιτήσεις. Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ανάγκης από τα δύο μεγάλα κόμματα», επισήμανε ο Έκτωρ Νασιώκας.

«Όχι στους γκαουλάιτερ της τρόικας στα υπουργεία», είπε, μεταξύ άλλων, ο Χρίστος Μαγκούφης.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε γιατί το μνημόνιο 2 θα αποτύχει όπως και το μνημόνιο 1», δήλωσε η Τώνια Αντωνίου.

«Ο ξένος Τύπος γράφει ότι εμείς πουλάμε τζάμπα και η Γερμανία αγοράζει φθηνά», ανέφερε ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Σε εκτενή απολογισμό της οικονομικής κατάστασης μετά το μνημόνιο προχώρησε ενώπιον του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος διένειμε στους βουλευτές προσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των νέων μέτρων.

Παράλληλα στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να απαντήσει προκαταβολικά στα ερωτήματα των βουλευτών λέγοντας χαρακτηριστικά: το μέγεθος του ελλείμματος και του χρέους είναι εκρηκτικό, η διεθνής συγκυρία κακή, έγιναν λάθη και αστοχίες, αλλά δεν αποτύχαμε.

Στην ίδια διαδικασία αναμένεται να ενημερώσουν τους βουλευτές οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στις 17.00, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου, την Δευτέρα, στη μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης του δημοψηφίσματος για τις επερχόμενες αλλαγές, ενώ απέκλεισε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Επίσης, ζήτησε εκ νέου στήριξη και συνεννόηση με τα άλλα κόμματα και δεν απέκλεισε νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες επανεξετάζεται η Κυβερνητική πρόταση για το φορολογικό.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με κύριους στόχους της Κυβέρνησης την αποφυγή της χρεωκοπίας, την παραμονή στο ευρώ αλλά και την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Για επικοινωνιακό παιχνίδι γύρω απ
Keywords
Τυχαία Θέματα