Μεγάλο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικων των ΗΠΑ, κατά τη συνομιλία τους «αναφέρθηκαν στις συνεχιζόμενες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων που γίνονται προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα» της Ελλάδα.

Εν
τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπουργών Οικονομικων της Ευρωζώνης, που σύμφωνα με πηγές της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τον υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο δύο ημέρες πριν από το ταξίδι του, στις 24 και 25 Αυγούστου, σε Παρίσι και Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Το ταξίδι του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Νέες συσκέψεις

Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, προγραμματίστηκαν για τη Δευτέρα (16.00) και την Τρίτη (18.00). Επί τάπητος θα τεθούν οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις.

Το πρωί της Κυριακής αναμένεται να έχει κλείσει το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, το οποίο θα βρεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, η οποία αφού δώσει τις τελικές της κατευθύνσεις θα αναχωρήσει από την Ελλάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα