Με το φακό του Λόχτι...μεταφορικά

Το μωρό που εικονίζεται στο άλμπουμ Nevermind του ροκ συγκροτήματος Nirvana, του 1991, μεγάλωσε και μεταμορφώθηκε στον 11 φορές ολυμπιονίκη της κολύμβησης Ράιαν Λόχτι. Η ιδέα του περιοδικού ESPN είναι απλή και ταυτόχρονα τολμηρή. Ζήτησε από 14 αστέρια του αθλητισμού να φωτογραφηθούν αναπαριστώντας τα εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ.
Κάθε αθλητής έδωσε τη λίστα με τα αγαπημένα του άλμπουμ που ήταν πάνω κάτω 10.
Όμως ο Ράιαν Λόχτι πρότεινε 15, ανάμεσά τους το «No Church in the Wild» των Τζέι Ζ και Κένι Ουέστ, το «The Sky’s the Limit» του Λιλ Γουέιν, το «Enter Santman» των Metalicca και το «Lose Yourself» του Εμινεμ. Πουθενά όμως δεν βρίσκονταν οι Nirvana.

«Δεν τους είχα συμπεριλάβει στον κανονική λίστα, αλλά ήξερα το εξώφυλλο. Ειλικρινά πιστεύω πως πέτυχα τη φωτογράφηση. Αν κοιτάξεις το μωρό είναι πολύ χαρούμενο στο νερό, όπως είμαι κι εγώ», λέει ο καρδιοκατακτητής Λόχτε. Στο αυθεντικό εξώφυλλο του Nevermind εικονίζεται ένα μωρό γυμνό μέσα στο νερό που προσπαθεί να πιάσει ένα δολάριο.

Η προσπάθεια του παιδιού συμβολίζει τη χαμένη νεανική αθωότητα. Φυσικά ο Λόχτε δεν εμφανίζεται τελείως γυμνός –αν και πολλές θαυμάστριές του θα το επιθυμούσαν- αλλά φορά μαγιό της Speedo, πιθανόν το χαρακτηριστικό δείγμα της χαμένης αθωότητας ενός κατά τ’ άλλα ερασιτέχνη αθλητή.

Οι φωτογραφίες του Λόχτι και των υπόλοιπων αθλητών θα δημοσιευτούν στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού ESPN.
Keywords
Τυχαία Θέματα