«Με το δεξί» για το Μουντιάλ

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, η εθνική μας ομάδα. Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, νίκησε τη Λετονία εκτός έδρας με σκορ 2-1, κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ετσι, από το πρώτο παιχνίδι ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου. Ηταν ένα παιχνίδι δύσκολο, που έγινε κάτω από συνεχή βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα. Η εθνική, στα ματς του Σεπτεμβρίου πάντα αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά από τη στιγμή που κατέκτησε τη νίκη και πήρε τους βαθμούς, μπορεί να ελπίζει ότι θα ταξιδέψει το 2014 στη Βραζιλία, τη χώρα που το
ποδόσφαιρο λατρεύεται από τους πάντες.

Ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος εξ αρχής είχε χαρακτηρίσει "αποτυχία" ακόμη και την ισοπαλία στη Λεοτνία, έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σύγκριση με την ομάδα που ταξίδεψε τον Ιούνιο στην Πολωνία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Καραγκούνης - που βρισκόταν την Παρασκευή στο Λονδίνο διαπραγματευόμενος με τη Φούλαμ - δεν κλήθηκε, ο Μήτρογλου αγωνίστηκε σε θέση φορ, ενώ ο Καρνέζης πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ωστόσο, χρειάστηκε να ανεβάσουν απόδοση οι παλιοί για να έρθει η νίκη και να ηρεμήσουν οι φίλοι της εθνικής ομάδας. Αλλωστε, οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα ήταν αποτυχία-το είχε πει και ο Σάντος την παραμονή του αγώνα.

Στο 34' ο Φορτούνης άνοιξε ωραία στον Μανιάτη, πλασέ στην κίνηση από τον μέσο, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Η Λετονία προηγήθηκε στο 41' με πέναλτι που χτύπησε ο Τσάουνα και κέρδισε ο Βισνιακόφς από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων κόπασε, καθώς οι έλληνες παίκτες τα έδωσαν όλα και πήραν τη νίκη.

Στο 57' με καταπληκτικό σουτ από τα 25 μέτρα ο Σπυρόπουλος έκανε το 1-1 και στο 69' ο Γκέκας σημείωσε το 1-2, ύστερα από υπέροχη πάσα του Κατσουράνη.

Κίτρινη: Τζιόλης.

Λετονία: Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς, Ιβανόφς, Φετφός(75' Βερπακόφσκις), Τσάουνα(79' Μάλινς), Βισνακόφς(75' Ρούτσκιτς), Λουκανόφς, Ρούντιεφς.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Φορτούνης(79' Χολέμπας), Κατσουράνης, Γκέκας, Μήτρογλου(46' Σαμαράς, 68' Νίνης).

Ο Φερντάντο Σάντος, μετά την επιτυχία της ελληνικής εθνικής ομάδας, είπε:

«Για μας ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά έτσι το περιμέναμε.Γνωρίζαμε καλά τη στρατηγική των Λετονών.Είναι ομάδα που πιέζει στην άμυνα και παίζει με αντεπιθέσεις.Επρεπε να ελέγξουμε το κέντρο και να πάρουμε τις δεύτερες μπάλες ώστε να κάνουμε πίεση στον αντίπαλό μας. Στο πρώτο ημίχρονο τρέχαμε πολύ, όχι όμως σωστά.Ζήτησα από τους παίκτες να βάλουν το κεφάλι κάτω και να τρέχουμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο. Συνέβη αυτό και πήραμε τη νίκη που είναι ένα καλό αποτέλεσμα».

Αρκετά σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Σαμαρά. Ο επιθετικός της Σέλτικ τραυματίστηκε στον αγώνα, αναμένεται να κάνει εξετάξεις αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα μείνει
Keywords
Τυχαία Θέματα