Λύθηκε η απεργία των Ναυτεργατών

Λύνουν κάβους από αύριο Τετάρτη στις 6 το πρωί τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας καθώς πριν από λίγη ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων κατά πλειοψηφία.

H απόφαση ελήφθη με 9 ψήφους υπέρ, 5 κατά και ένα λευκό.

Κατά την συνεδρίαση εξετάστηκαν οι έγγραφες απαντήσεις της κυβέρνησης, που παρέδωσε η υπουργός Ανάπτυξης κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στους ναυτεργάτες το πρωί της Τρίιτης.

Η υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε θετικό τον διάλογο με τους
ναυτεργάτες. «Στη συνάντηση με την ΠΝΟ παρουσιάσαμε γραπτές απαντήσεις σε όλα τα θέματα, μετά από συνεργασία τεσσάρων συναρμοδίων υπουργείων», δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι υπήρξε συνεργασία προκειμένου να προκύψει μια πιο μεγάλη συμφωνία σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για την χώρα και την οικονομία.

«Δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις στα αιτήματα των ναυτικών και των συνταξιούχων και νομίζω ότι η ΠΝΟ θα επανεκτιμήσει την στάση της σε σχέση με την απεργία, η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία αυτή την περίοδο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης που συμμετείχε στη συνάντηση.

«Η πρόταση μας αφορά το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτου, που θα είναι και τα δυο αυτόνομα, το μόνο που αλλάζει είναι η εποπτεία τους», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ο καλύτερος έλεγχος των δυο φορέων, αλλά και να μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα