Λουκασένκο: Μας απέκλεισαν για πολιτικούς λόγους από τη Γιουροβίζιον

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός του τραγουδιού της χώρας από το Φεστιβάλ της Γιουροβίζιον ήταν αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων από τη Δύση. "Όλα ήταν τέλεια: η σκηνική παρουσία, το πρόσωπο, το τραγούδι. Τραγούδησε (η εκπρόσωπος της χώρας) έναν ύμνο για τη Λευκορωσία. Ποιος όμως θα άφηνε να περάσει (στον τελικό) ένας ύμνος για τη Λευκορωσία; Έτσι, άσκησαν πιέσεις και συνεχίζουν να τις ασκούν", είπε, αναφερόμενος στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της προεδρίας.

Η Λευκορωσία αποκλείστηκε
την Πέμπτη από τα ημιτελικά του διαγωνισμού. Η Αναστασία Βινίκοβα, η 20χρονη που ερμήνευσε το ντίσκο τραγούδι "Αγαπώ τη Λευκορωσία", ήταν μεταξύ των εννέα υποψηφίων που δεν πήραν την ψήφο των τηλεθεατών για να συμμετάσχουν και στον τελικό του Σαββάτου. Το ρεφρέν του τραγουδιού της ήταν μεγαλύτερο από το κουπλέ και επαναλάμβανε "Αγαπώ τη Λευκορωσία, είναι στην καρδιά μου, αγαπώ τη Λευκορωσία, θα είσαι για πάντα η μοναδική μου αγάπη".

Ο πρόεδρος Λουκασένκο κατηγορεί συχνά στις δηλώσεις του τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Πρόσφατα είχε πει ότι η Πολωνία και η Γερμανία προσπάθησαν να τον ανατρέψουν ενώ υποστηρίζει ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει την οικονομία της καταχρεωμένης χώρας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα