Καταγγέλλουν παράρτημα της Nestle

Η ρωσική υπηρεσία προστασίας καταναλωτών κατήγγειλε «τις σημαντικές παραβάσεις των υγειονομικών κανονισμών» σε πολλά ρωσικά παραρτήματα της πρώτης σε μέγεθος διατροφικής αλυσίδας της εταιρείας Nestl? -- παραβάσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν «μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις».

«Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 2008-2010 απέδειξαν σημαντικές παραβιάσεις σε παραρτήματα του ομίλου Nestl?», τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής Γκενάντι Ανίστσενκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρία-Νόβαστι.

«Η μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων στην επιχείρηση Nestl? ενδέχεται να προκαλέσει
την διάδοση λοιμωδών ασθενειών και μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις», τόνισε ο ίδιος.

Η υπηρεσία τονίζει πως κατά τον έλεγχο σε μία επιχείρηση στο Περμ (στα Ουράλια Όρη) «κατέδειξε την μη τήρηση των συνθηκών αποθήκευσης των βασικών πρώτων υλών». Σε άλλη επιχείρηση στο Μπαρνάουλ (Αλτάι), η ρωσική υπηρεσία προστασίας καταναλωτών έκρινε πως η ποιότητα του νερού δεν ανταποκρίνεται στους κανονισμούς υγειονομικής ασφάλειας.

Ο Ανίστσενκο δεν προσδιόρισε ποια μέτρα ελήφθησαν μετά τις διαπιστώσεις αυτές. Από την πλευρά της η Nestl? τόνισε πως πληρούνται «στην πλειονότητά τους οι απαιτήσεις που έχει θέσει η ρωσική υπηρεσία» και εκφράζει την πεποίθηση πως τα προϊόντα π που διατίθενται στη χώρα αυτή δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για τους καταναλωτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα