Η στρατηγική ανάπτυξης του ΟΛΠ

Τις εισηγήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη για τα θέματα:
(α) Στρατηγική Ανάπτυξης Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το 2012 και αποφάσεις υλοποίησης της
(β) Επενδυτικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2012-2016 και
(γ) Εφαρμογή του Ν. 4024/2011
ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Οι εισηγήσεις επί των τριών αυτών θεμάτων που εγκρίθηκαν είναι οι ακόλουθες:
ΘΕΜΑ 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το 2012 και αποφάσεις
υλοποίησής της.
Η στρατηγική ανάπτυξης του Οργανισμού για το 2012 θα κινηθεί πάνω στις ακόλουθες
κατευθύνσεις:

Α. Κρουαζιέρα
1. Υποδομές
1.α)
Ολοκλήρωση μέχρι το Μάϊο 2012 των δύο νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων κατά το μήκος της Ακτής Μιαούλη. Το έργο ήδη εκτελείται, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) για χρηματοδότηση και έχει εγκριθεί από το Δ.Σ., την ΕΣΑΛ και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργούνται πρόσθετοι χερσαίοι χώροι 8.700 τ.μ.

1.β)
Δημιουργία και λειτουργία τον Απρίλιο 2012 του Σταθμού Επιβατών Β΄ στην Ακτή Θεμιστοκλέους στο Λιμένα Λέοντος. Ο νέος υπερσύγχρονος Σταθμός Β΄ 5.400 τ.μ., θα εξυπηρετεί όλους τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα προσδένουν στο Λιμένα Λέοντος (από το άγαλμα του λιονταριού μέχρι το πράσινο φανάρι του προλιμένα).
1.γ)
Άμεση μετατροπή του πενταγωνικού κτιρίου της “Παγόδας” σε Σταθμό επιβατών Γ΄ (Σταθμός Επιβατών Μιαούλη) 3.200 τ.μ. Ο Σταθμός θα λειτουργήσει τον Μάϊο 2012 και θα εξυπηρετήσει τα κρουαζιερόπλοια της Ακτής Μιαούλη και ένα της Ακτής Αγίου Νικολάου.
1.δ)
Δημιουργούνται νέες θέσεις στάθμευσης για πούλμαν, ταξί και Ι.Χ. και στους 3 πλέον Σταθμούς Επιβατών του Λιμένα Κρουαζιερόπλοιων.
1.ε)
Αρχές του 2012 ξεκινούν οι δημοπρατήσεις των έργων επέκτασης του Λιμένα Κρουαζιέρας για τη δημιουργία 6 νέων θέσεων πρόσδεσης πλοίων νέας γενιάς. Για το έργο αυτό εδόθη η έγκριση της ΕΣΑΛ, ολοκληρώθηκαν οι κυκλοφοριακές μελέτες, οι τεχνικές μελέτες του ΕΜΠ, παραδόθηκε η cost benefit analysis από την Τράπεζα Πειραιώς, υποβλήθηκαν οι φάκελοι στο ΕΣΠΑ καθώς και οι τελικές μελέτες περιβαλλοντικών όρων.

Τα πιο πάνω σημαίνουν ότι το 2012:
 Ο Πειραιάς θα διαθέτει 11 θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων (έναντι 9 θέσεων).
 Τρεις Σταθμούς Επιβατών συνολικής έκτασης 11.200 τ.μ, (έναντι 2.500 τμ) ικανούς να εξυπηρετήσουν ημερησίως 20.000 επιβάτες κατανεμημένους χωρικά σε 3 διαφορετικά σημεία του λιμανιού.
 Πολλαπλές πύλες ελέγχου X΄- Rays και τριπλάσιους ιμάντες μεταφοράς αποσκευών.

2. Τιμολογιακή πολιτική.
2α) Συγκροτημένη τιμολογιακή πολιτική με τιμές κατά 30 % χαμηλότερες όλων των λιμανιών κρουαζιέρας της Μεσογείου.
2β) Σύστημα εκπτώσεων για μεγάλους πελάτες, ειδικές κατηγορίες πολιτών και εποχικότητα.
2γ) Ο ΟΛΠ Α.Ε., προσδιορίζει την τιμολογιακή του πολιτική για τα έτη 2013, 2014, 2015 και 2016 (μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί το επόμενο πακέτο υποδομών
Keywords
Τυχαία Θέματα