Η λευκή πέτρα που "κατέκτησε" τις καρδιές πλουσίων

Χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευάσει αρχιτεκτονικά κτίρια-αριστουργήματα, έβαλε την...υπογραφή της σε πολλές χώρες και τώρα πια, κατάφερε να "κατακτήσει" τις καρδιές πλούσιων Ρώσων και Κινέζων που την θέλουν - οπωσδήποτε - στο μπάνιο τους!

Ο λόγος για τη λευκή πέτρα του τρίτου μεγαλύτερου κροατικού νησιού, του Μπρατς, η οποία χρησιμοποιήθηκε και για την κατασκευή του παλατιού του Διοκλητιανού στο Σπλιτ.

Όπως επισημαίνεται στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας "Croatian Times", η οποία επικαλείται δημοσίευμα της
εφημερίδας "Jutarnji List", οι δισεκατομμυριούχοι από τη Ρωσία και την Κίνα παρουσιάζουν πρωτοφανή "όρεξη" για την απόκτηση της λευκής πέτρας από το Μπρατς.

Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται ότι, ο Τζον Λι από την εταιρεία Lees Associates, με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι Ρώσοι και οι Κινέζοι πελάτες του, ζητούν ποσότητες της συγκεκριμένης λευκής πέτρας για να τη χρησιμοποιήσουν ως διακοσμητικό στοιχείο ή ως βασικό στοιχείο κατασκευής στα διαμερίσματά τους στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και στη Γαλλία.

"Η Τέχνη είναι ένα από τα αντικείμενα του 'πόθου' τους και η λευκή πέτρα του Μπρατς συμπεριλαμβάνεται σ' αυτά", δήλωσε ο κ. Λι και πρόσθεσε ότι πολύ σπάνια οι δισεκατομμυριούχοι θέτουν ανώτατο όριο στον προϋπολογισμό για την διακόσμηση των κατοικιών τους.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της εταιρείας επεξεργασίας πέτρας Jadrankamen, Μίρα Μπεζμαλίνοβιτς τόνισε ότι η φήμη της λευκής πέτρας του Μπρατς έφθασε σε μακρινές αγορές, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, κυρίως μέσω της συνεργασίας κροατικών εταιρειών με Ιταλούς εμπορικούς εταίρους.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας άλλος λόγος που οδήγησε στην "έξαρση" του αγοραστικού ενδιαφέροντος των Ρώσων για τη λευκή πέτρα του Μπρατς είναι το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Ρώσοι αγοράζουν παραθαλάσσια ακίνητα στις κροατικές ακτές της Αδριατικής και γνωρίζουν από κοντά τη λευκή πέτρα του Μπρατς.
Keywords
Τυχαία Θέματα