Η κυβερνώσα Αριστερά

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΟΥΤΣΗ

Από το Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη
Εκδότη-Δημοσιογράφο
[email protected]

Bούλα, 9 Μαίου 2012

Κύριε Βούτση,

Δεν σας αποκαλώ «κύριε Βουλευτά» όχι από ασέβεια- δικαιούσθε βεβαίως τον προσήκοντα σεβασμό, ώς εκπρόσωπος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκλεγείς, γιά πρώτη φορά, προκειμένου να εκπροσωπήσετε τους εκλογείς σας εις την ΒτΕ- αλλά από τυπικήν αιτία, διότι δεν έχετε δώσει το νενομισμένο όρκο του Βουλευτού, καθ’ ο μέτρο η ΒτΕ θα συνεδριάσει εκ νέου την 17ην
Μαίου τ.ε., υπό τη νέα της σύνθεση, ώστε να ορκισθούν οι εκλεγέντες 300 βουλευτές, οι οποίοι ανεδείχθησαν εις τις εκλογές της παρελθούσης Κυριακής.

Αφορμήν λαμβάνω από την χθεσινή σας συνέντευξη εις τον τηλεοπτικόν σταθμό «MEGA CHANNEL», ομού μετά των εκλεγέντων συναδέλφων σας κ.κ. Μάκη Βορίδη και Κώστα Σκανδαλίδη, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως. Αντιλαμβάνομαι ότι η ποινή αποκλεισμού του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού από το κόμμα σας (πλήν Παπαδημούλη, γιά τον οποίο είτε δεν ίσχυσε ποτέ, είτε αυτός την αψήφισε) έχει αρθεί, διότι εμέτρησαν προφανώς οι ανάγκες αναγνωρισιμότητος και άλλων εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πλην και πέραν των γνωστών ελαχίστων επιλέκτων συνεντευξιαζομένων.

Επί της ουσίας των όσων εκρίνατε σκόπιμο να αναπτύξετε, δεν έχω να σας πω κάτι ιδιαιτέρως, πέραν των αναφορών σας εις «δηλώσεις μετανοίας», γιά τις οποίες εβεβαιώσατε ότι αποτελούν προαπαιτούμενον, ώστε να δεχθεί ο Πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Ομοσπονδίας κομμάτων-κομματιδίων-ομάδων και προσωπικοτήτων με την επωνυμίαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κ. Αλέξανδρος Τσίπρας, να τους συναντήσει(!). Επειδή, λοιπόν, σας άκουσα, δεν είδα να σας προκαλεί εντύπωση η επισήμανση του συν. Γιάννη Πρετεντέρη, ότι «δεν πάει» εις την Αριστερά να απαιτεί δηλώσεις μετανοίας. Προφανώς, όπως λέγει λαϊκή παροιμία, «έχετε δει μεγάλο το μπόι σας στο ηλιοβασίλεμα» ή θεωρείτε ότι «των άλλων είναι καρύδια και χτυπάνε, ενώ τα δικά μας είναι σύκα». Αν και δεν είμαι επαγγελματίας εις την πολιτικήν, ούτε διαθέτω τη δική σας πολιτική σοφία, μην το «τραβήξετε πολύ» αυτό το τροπάριο, θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

Αυτό που θέλω να σας προτείνω και να αιτηθώ να το λάβετε υπ’ όψιν, ώς υπόδειξη απλού πολίτη- κατοικούντος εις τη Βούλα, όπου η εγκληματικότης ανθεί ιδιαιτέρως, είναι, όπως εις την επομένην τηλεοπτική σας εμφάνιση μας πληροφορήσετε γιά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επί θεμάτων ασφαλείας και της συναφούς εγκληματικότητος, καθ’ ο μέτρο, ώς πληροφορούμαι, έχετε την ευθύνη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προαλείφεσθε ώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εις την «Κυβέρνηση της Αριστεράς». Άλλωστε έχετε δείξει ενδιαφέρον και εν τη πράξει, όταν μαζύ με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη έχετε «μπουκάρει» εις το κτήριο της ΓΑΔΑ εις τη Λεωφ. Αλεξάνδρας (άπαξ μόνον;), απαιτούντες την «άμεση απελευθέρωση» συλληφθέντων «μπαχαλάκηδων», οι οποίοι επιδίδοντο εις την κατ
Keywords
Τυχαία Θέματα