Η ισλαμοφοβία οδηγεί στη γκετοποίηση

Η ισλαμοφοβία της αυστραλιανής κοινωνίας, που πήρε διαστάσεις υστερίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα κατά της Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 2001, έχει οδηγήσει τους μουσουλμάνους στη γκετοποίηση. Στην προσπάθειά τους να αμυνθούν και να προστατευτούν από τον ρατσισμό που υφίστανται, έχουν συγκεντρωθεί σε δύο τρία προάστια της Μελβούρνης.

Το θέμα ήλθε για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα, μετά από έρευνα που διεξάγει μία κοινοβουλευτική επιτροπή, για τη μετανάστευση.

Αναφερόμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε στην επιτροπή, ο πρόεδρος του Ισλαμικού Συμβουλίου της Βικτώριας, Hydar Gulam,
είπε ότι η ξενοφοβία και ρατσισμός είναι οι κυριότερες αιτίες που οδήγησαν τους μουσουλμάνους να συγκεντρωθούν σε ορισμένα προάστια της Μελβούρνης και αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε. Αν προσθέσει κανείς ότι σε αυτό συμβάλλουν και οι τιμές των σπιτιών έχει μια πλήρη εικόνα της όλης κατάστασης, σημείωσε.

Στην ισλαμοφοβία, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται και ο σκεπτικισμός της αυστραλιανής κοινωνίας απέναντι στην πολυπολιτισμική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία την εκλαμβάνουν σαν μια ακόμα προσπάθεια αφομοίωσης των μουσουλμάνων.

Εμείς, τόνισε ο πρόεδρος του Ισλαμικού Συμβουλίου, αντιλαμβανόμαστε κάπως διαφορετικά τη δημιουργία μιας πολυεθνικής κοινωνίας, η οποία πρέπει να είναι πιο ανεκτική στη διαφορετικότητα και να μπορούν, για παράδειγμα, οι μουσουλμάνοι να χτίζουν ελεύθερα τα τζαμιά τους και να κυκλοφορούν άφοβα στους δρόμους φορώντας την μπούργκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα