Η ερωτική ζωή της κόρης του στρατηγού έκανε τον...Γκιουλ Πρόεδρο!

Πάταγο προκαλεί η αποκάλυψη κρυπτογραφημένου τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εστάλη το 2008 και αναφέρεται σε μία επίσκεψη ανωτέρων αξιωματούχων των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στον αμερικανό πρέσβη.
Το απόρρητο τηλεγράφημα που διέρρευσε μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks αναφέρει πως οι Τούρκοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον πρέσβη των ΗΠΑ για την υπόθεση Εργκενεκόν και τις συνομωσίες του στρατού κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.
Όμως, προς το τέλος της συνάντησης παρουσιάστηκαν ντοκουμέντα και οπτικό υλικό με πρωταγωνίστρια την θυγατέρα του τότε αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μπουγιουκανίτ, σε διάφορες ερωτικές στάσεις.

Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 27 Απριλίου 2007, ο Ερντογάν αποφάσιζε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Α. Γκιούλ για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ο στρατός τότε δια του Μπουγιούκανιτ, είχε αποστείλει τελεσίγραφο και προειδοποιούσε πως θα αντιδράσει. Στις 4 Μαΐου 2007, δηλαδή οκτώ ημέρες μετά, ο Ερντογάν κάλεσε αιφνιδίως τον Μπουγιούκανιτ στο πρωθυπουργικό γραφείο στην περιοχή του Ντολμά Μπαξέ. Η συνάντηση κράτησε 1 ώρα και 30 λεπτά. Κατά την έξοδο των δύο ανδρών ο Ερντογάν είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «το περιεχόμενο της συνομιλίας θα το πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο και δεν πρόκειται να πει τίποτε». Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η επίσημη υποψηφιότητα του Α. Γκιούλ για την προεδρία και όλα κύλησαν ομαλά.

Ο εκβιασμός

Οι τουρκικές εφημερίδες είχαν αναφέρει εκείνες τις ημέρες, πως κατά την διάρκεια της συνομιλίας του Ερντογάν με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, είχαν πέσει στο τραπέζι ορισμένοι μυστικοί φάκελλοι και πως υπήρξε εκβιασμός προς τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τον πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν λεπτομέρειες. Χθες, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και με αφορμή την διαρροή μέσω Wikileaks, η τουρκική κοινή γνώμη πληροφορείται πως το περιεχόμενο του εκβιασμού αφορούσε την ερωτική ζωή της θυγατέρας του στρατηγού Μπουγιούκανιτ.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μιλιέτ, με τον πυχιαίο τίτλο «Το απόρρητο που προκαλεί οργή». Επισημαίνεται πως το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε πάραυτα ανακοίνωση διαψεύδοντας τα περί εκβιασμού. Για την ιστορία, ας προστεθεί πως από το 2007 μέχρι σήμερα, το σύνολο σχεδόν της στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας, ή φυλακίστηκε ή διώκεται από τον εισαγγελέα για ανατρεπτικές ενέργειες κατά της κρατικής νομιμότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα