«Η αποχώρηση του Σάλεχ είναι αναπόφευκτη»

Η αποχώρηση του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ φαίνεται πως είναι "αναπόφευκτη" δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Αλέν Ζιπέ, καθώς που δεκάδες υεμενίτες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι προσχώρησαν μαζικά στους εξεγερμένους.

"Πρέπει τώρα να βοηθήσουμε αυτούς που επιθυμούν να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να οικοδομηθεί η δημοκρατία. Αυτό είναι βασικό θέμα για όλες τις χώρες. Το λέμε και για την Υεμένη όπου η κατάσταση φαίνεται ότι κλιμακώνεται" τόνισε ο κ. Ζιπέ μιλώντας
στον Τύπο.

"Πρέπει η κυβέρνηση να το λάβει αυτό υπόψη της. Και όπως όλα δείχνουν η αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτη", επισήμανε ο κ. Ζιπέ.

Οι δηλώσεις του κ. Ζιπέ έγιναν τη στιγμή που οι πολίτες της χώρας έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του επί 32 προέδρου Σάλεχ και ζητούν την αποχώρησή του. Στις γραμμές τους προσχώρησαν και δεκάδες αξιωματικοί του στρατού ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός έχουν αναπτυχθεί σε στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας Σαναά.

Παράλληλα και ο ηγέτης της κύρια φυλής της Υεμένης, σεΐχης Σάντεκ αλ Άχμαρ ζήτησε από τον πρόεδρο Σάλεχ να εγκαταλείψει την εξουσία ενώνοντας τη φωνή του με αυτή πολλών πνευματικών ηγετών ο ρόλος των οποίων είναι πάντα αποφασιστικός στη φτωχή αυτή χώρα των 24 εκατομμυρίων πολιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα