Η «Ανάπτυξη» στο επίκεντρο έκθεσης

Η ανάπτυξη κατά τον 21ο αιώνα, με τις αλλαγές και τις συνέπειες που έχει επιφέρει στις ζωές των ανθρώπων, «πρωταγωνιστεί» στις φωτογραφίες 12 δημιουργών, που παρουσιάζονται σε έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της «Photobiennale».

Οι δημιουργοί που προέρχονται από τη Δανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Κορέα,
τη Γερμανία και τη Νότια Αφρική καταγράφουν με το φακό τους την ανάπτυξη σε διάφορες γωνιές του πλανήτη μέσα από τη σχέση του ανθρώπου με την ενέργεια, τη φύση, την τεχνολογία και την καθημερινότητα.

Τα έργα επιλέχθηκαν για την τελική φάση του παγκόσμιου βραβείου για τη φωτογραφία «Pictet». Το πρώτο βραβείο για το 2010 απένειμε τον περασμένο Μάρτιο ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και επίτιμος πρόεδρος του βραβείου, Κόφι Ανάν, στον φωτογράφο Μιτς Επστάιν, ο οποίος πραγματεύτηκε τη σχέση ανάμεσα στην καταναλωτική κοινωνία των ΗΠΑ και τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης.

Η έκθεση «Ανάπτυξη» θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της θα διοργανωθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εκδηλώσεις για ενήλικες.
Keywords
Τυχαία Θέματα