Γ.Καρατζαφέρης: Σύσκεψη των αρχηγών γιατί η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να γίνει σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στις επόμενες 60 μέρες κρίνεται κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας. Θέλω να δω ποια σοβαρότητα και ποια σαφήνεια υπάρχει. Κατά πόσο το βλέπουν σοβαρά, όπως το βλέπω εγώ, ή το βλέπουν διαφορετικά.
Να τους πείσω, ή να με πείσουν. Αλλά αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα το βρίσκω εξαιρετικά «χύμα», για να αντιμετωπίσει την σοβαρότατη απειλή για την χώρα μας. Δεν θα το δεχθώ. Δεν θα το δεχθώ συμμετέχοντας σε μια τέτοια διαδικασία.
Πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9.

Δεν υπάρχει σοβαρή αντιπρόταση

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και δρόμος για να πάρουμε τα 130 δισ. από την Ε.Ε. Δεν έχω ακούσει από κανέναν κάποια σοβαρή και εμπεριστατωμένη εναλλακτική λύση και προσέγγιση. Είναι μονόδρομος. Για να πάρω αυτά τα χρήματα, πρέπει να δείξω μια συνέπεια και μια σοβαρότητα.

Πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, είναι δικό τους εσωτερικό θέμα το ποιος θα ηγηθεί. Ο κ. Σαμαράς πρέπει επιτέλους να αποφασίσει και να ξεκαθαρίσει εάν είναι μέσα στη κυβέρνηση και την υποστηρίζει, ή είναι από έξω. Είναι πρωτόγνωρο το σημερινό φαινόμενο. Οι δύο υπαρχηγοί του είναι στη κυβέρνηση, και ταυτόχρονα η Ν.Δ. είναι και Αξιωματική αντιπολίτευση! Την όποια διαχείριση των θεμάτων δεν μπορεί να την κάνει μια «πλαδαρή» κυβέρνηση 50 υπουργών, εκ των οποίων, εκείνοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν «εξώστη» για εσωκομματικούς λόγους το υπουργικό Συμβούλιο.

Εφόσον δεν αναδεικνύεται άλλη διαφορετική, πειστική εναλλακτική λύση, σαφώς είναι εκβιαστικό το δίλημμα που μας τίθεται. Έκλεισαν ερμητικά την εναλλακτική λύση για προσέγγιση με την Ρωσία που είχα καλλιεργήσει. Είναι μονόδρομος τα πράγματα τώρα. Πολύ φοβούμαι ότι με την εξέλιξη και την τροπή των πραγμάτων, η Ελλάδα δεν είναι πρώτη στη σειρά προτιμήσεως για σωτηρία από τους εταίρους μας.

Δεν θέλω να κάνω το λάθος και να τους δώσω την αφορμή για να μου «σφυρίξουν» περίεργα πράγματα και εξελίξεις. Για το λόγο αυτό λέω: "Ελάτε να συμφωνήσουμε". Χρειάζεται να συντονιστούμε σε μια κοινή προσπάθεια.

Εάν δεν καταλάβω, δεν δω και δεν με πείσουν ότι είναι υπεύθυνοι να στηρίξουν όλα αυτά τα πράγματα..

Για την υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων

Θεωρώ ότι η ιδιότητά τους απαιτεί αυξημένο κύρος. Δεν είμαι σίγουρος ότι με αυτές τις ενέργειες αυξήθηκε το κύρος τους. Μάλλον μειώθηκε. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αποκατάστασης αυτού του κύρους, για να μπορούν να επιτελέσουν αποτελεσματικά το έργο τους.

Πιστεύω ότι δεν είναι οι ίδιοι υπόλογοι. Υπόλογοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν ήθελαν να βγουν κάποια πράγματα και πίεσαν σε ένα ανίερο συμβιβασμό.

Κατά την εκτίμησή μου ο κ. Μακρής βιάστηκε πάρα πολύ. Μπήκε πάρα πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση στο αρχείο.

Για την υπόθεση Καπελέρη
Keywords
Τυχαία Θέματα