Γερουλάνος: Βάλαμε τάξη στο υπουργείο

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού έβαλε τάξη στο υπουργείο, προκειμένου να γίνει μοχλός ανάπτυξης και αυτό απαίτησε την αλλαγή δεδομένων και νοοτροπίας, ανέφερε, όπως σημειώνεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Πολιτισμού, ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΤΕ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή.

Ο κ. Γερουλάνος, επίσης, παρουσίασε τόσο την στρατηγική του υπουργείου, όσο και στοιχεία για τις συνέργειες που δημιουργούνται από την ένωση των υπουργείων για την επίτευξη των στόχων.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στις νεοδημιουργηθείσες συνθήκες των εποπτευόμενων από το υπουργείο Πολιτισμού, φορέων (ΕΟΤ, ΕΡΤ, ΤΑΠ, ΕΛΣ, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου), επισημαίνοντας ότι στην ΕΡΤ για πρώτη φορά υπάρχει πλεονασματικός προϋπολογισμός, στο Εθνικό Θέατρο σημειώθηκε αύξηση των πωλούμενων εισιτηρίων, ενώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου κόπηκαν περισσότερα εισιτήρια, το κόστος του μειώθηκε και ενισχύθηκε οικονομικά.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο παραχθέν, μέχρι τώρα, έργο του υπουργείου, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για καλύτερη λειτουργία Υπηρεσίας και Συμβουλίων, για διαφάνεια και λογοδοσία στις επιχορηγήσεις, για δρομολόγηση κλεισίματος φορέων χωρίς περιεχόμενο και για ανάδειξη της αναπτυξιακής δυνατότητας του υπουργείου με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, τόνισε ότι ενώ οι εποπτευόμενοι φορείς στο παρελθόν ρουφούσαν κονδύλια και πόρους από το ΥΠΠΟΤ, τώρα έχουν αρχίσει να παράγουν και αποτέλεσμα αλλά και έσοδα. Οι ταχύτητες εξυπηρέτησης του πολίτη αλλάζουν με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΑΣ όπου απεγκλωβίστηκαν χιλιάδες υποθέσεις ενώ κανείς πια δεν διανοείται να περάσει από το γραφείο του υπουργού για την επίλυση των θεμάτων του.

Η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αύξηση των εσόδων αντί της μείωσης του προϋπολογισμού, ο συνεχής περιορισμός της σπατάλης και η παροχή υπηρεσιών ποιότητας στον πολίτη οριοθετήθηκαν ως "οριζόντιοι στόχοι" του υπουργείου Πολιτισμού από τον κ. Γερουλάνο, ο οποίος πρόσθεσε ότι "το μεγάλο στοίχημα για το ΥΠΠΟΤ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η στήριξη της νέας γενιάς δημιουργών που πρέπει να έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να μην αναγκαστεί να σιγήσει ή να εγκαταλείψει την Ελλάδα".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, τέλος, και στη συνεργασία με τις περιφέρειες, καθώς και στην απόφαση του ΥΠΠΟΤ να θέσει σε δημόσια διαβούλευση μια σειρά ακινήτων της ΕΤΑ προκειμένου να περάσουν στις Περιφέρειες, όπου κρίνεται ότι αξιοποιούνται έτσι καλύτερα και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα