Γαλλία. Το Ιράν δεν αποσταθεροποιεί την περιοχή δήλωσε η γαλλίδα ΥΠΕΞ Μισέλ Αλιό-Μαρί στο κογκρέσο των Εβραίων της Ευρώπης.

Η Γαλλία "δεν δέχεται ότι το Ιράν αποσταθεροποιεί" τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο, δήλωσε την Κυριακή ενώπιον του Κογκρέσου των Εβραίων της Ευρώπης η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί διαβεβαιώνοντας ότι το Παρίσι "φίλος του Ισραήλ", είναι πάντα δεσμευμένο στην υπόθεση της επίτευξης μιας "διαρκούς ειρήνης".

"Γνωρίζω τις ανησυχίες που προκαλεί το ιρανικό καθεστώς αλλά η Γαλλία
δεν αποδέχεται την άποψη ότι το καθεστώς αυτό αποσταθεροποιεί την περιοχή και τον κόσμο" επισήμανε η κ. Αλιό-Μαρί υπενθυμίζοντας ότι το Παρίσι δεν αποδέχεται πως "το Ιράν διαθέτει πυρηνικό όπλο".

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη ανησυχεί τόσο τις δυτικές όσο και τις αραβικές χώρες με τις πυρηνικές της φιλοδοξίες αλλά και λόγω της επιρροής που ασκεί στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή.
Το Ιράν έχει κατηγορηθεί ότι βοηθά το σιιτικό λιβανικό κίνημα της χεζμπολάχ και το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς, τη στιγμή που η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ τεταμένη στο Λίβανο ενώ οι
Keywords
Τυχαία Θέματα