Εξηγήσεις από την Siemens θα ζητήσει η κυβέρνηση

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κοινοποιηθεί στην εταιρεία Siemens επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία θα της ζητείται να παράσχει εξηγήσεις για το περιώνυμο σκάνδαλο, εν όψει επιβολής υψηλών προστίμων, ύστερα από την εντονότατη συζήτηση που έχει προηγηθεί.

Η γερμανική εταιρεία
θα κληθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης για εξηγήσεις και μέχρι τέλος Μαϊου θα επιβληθούν πρόστιμα με βάση το νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στη Βουλή, σημειώνοντας ότι η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης.

"Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κοσμο", είπε ο υπουργός.

"Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς ακούει", παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση τω καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει", απάντησε ο υπουργός.

"Η Γερμανική Δικαιοσύνη πρωτοστάτησε στη συγκάλυψη των σκανδάλων', παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος

'Τα δύο μεγάλα κόμματα είστε σιαμαία στη διαφθορά, για αυτό και απαιτείται να γίνουν εκλογές', ανταπάντησε ο κ. Καρατζαφερης.
Keywords
Τυχαία Θέματα