Επόμενος σταθμός: Κορυδαλλός

Την παραμονή των απολογιών των τριών πρώην συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πληθαίνουν οι φήμες ότι ετοιμάζεται δεύτερο κύμα ενταλμάτων σύλληψης και άλλων συγκατηγορουμένων του προφυλακισμένου «επιχειρηματία» για την υπόθεση της Proton Bank.
Τις δικαστικές εξελίξεις, που άμεσα αφορούν και τον ίδιο, τις παρακολουθεί από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου «νοσηλεύεται» αφού προηγουμένως πέρασε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.
Ευαγγελισμός - Δαφνί - Ερυθρός Σταυρός - Ασφάλεια - Ευαγγελισμός: αυτό ήταν το δρομολόγιο που ακολούθησε ο κατηγορούμενος από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν κρίθηκε προφυλακιστέος, μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι οπότε επέστρεψε στον Ευαγγελισμό και τουλάχιστον μέχρι χθες παρέμενε εκεί φρουρούμενος. Ο Λ. Λαυρεντιάδης σε γραπτή δήλωσή του μετά την προφυλάκισή του υποστήριζε ότι τα προβλήματα της υγείας του αγνοήθηκαν προκλητικά και καθιστούσε «υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για οτιδήποτε του συμβεί».
Επόμενος σταθμός μόλις η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει θα είναι οι φυλακές Κορυδαλλού. Το επικρατέστερο σενάριο μάλιστα είναι να κρατηθεί στην αποκαλούμενη «πτέρυγα VIP», την 6η πτέρυγα, όπου τους τελευταίους μήνες παραμένουν προφυλακισμένοι για οικονομικά εγκλήματα όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι σοκαρισμένος από την απόφαση της Δικαιοσύνης, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, καθώς δεν περίμενε να καταλήξει στη φυλακή δεδομένου ότι από τον περασμένο Ιούλιο εκκρεμούσε η πρότασή του να φέρει πίσω στην Ελλάδα τα 160 εκατ. ευρώ που παραμένουν δεσμευμένα στην Ελβετία. Αλλωστε, απολογούμενος αρνήθηκε τον ρόλο του διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης, που του αποδίδει το πολυσέλιδο κατηγορητήριο, όπως και ότι είναι ύποπτος φυγής, καθώς κάθε φορά που κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη εμφανίστηκε παρέχοντας εξηγήσεις.
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις απολογίες των συγκατηγορουμένων του, των οποίων η ποινική μεταχείριση κρίνεται αύριο το πρωί. Πρόκειται για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Δημήτρη Σαραμαντή και Τρύφωνα Κολλίντζα, οι οποίοι είχαν διατελέσει μέλη του ΔΣ της Proton Bank ή μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων την επίμαχη περίοδο της προεδρίας Λαυρεντιάδη, όταν εκταμιεύτηκαν τα επισφαλή - κατά τις Αρχές - δάνεια 701 εκατ. ευρώ που κατέληξαν σε εταιρείες άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος του προφυλακισμένου επιχειρηματία.
Συνολικά ο κύκλος των προσώπων που ελέγχονται ποινικά περιλαμβάνει 33 άτομα. Μεταξύ αυτών, ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος παραμένει καταζητούμενος για τη Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά της η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας, αρνούμενη - όπως από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά της - όσα της αποδίδονται. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν - κατά περίπτωση οι εμπλεκόμενοι - είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση και απάτη. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ερευνάται και ο ρόλος έξι ιδιωτών, οι οποίοι φέρονται ότι διακινούσαν χρήματα σε μαύρες σακούλες για λογαριασμό άλλων εμπλεκομένων.

Μίνα Μουστάκα - ΝΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα